Ще приеме ли лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов предизвикателството да

...
Ще приеме ли лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов предизвикателството да
Коментари Харесай

Ще играе ли Борисов за президент? Завесата се вдига

Ще одобри ли водачът на ГЕРБ Бойко Борисов предизвикването да се кандидатира за президент, което през днешния ден му насочи Румен Радев. Това е въпросът, който през целия ден търси отговор откакто Радев съобщи, че приканва Борисов да отбрани достойнството на партията си и да се яви на вота за " Дондуков " 2.

Не сме водили диалози в посока Борисов – претендент за президент, съобщи обаче водачът на Съюз на демократичните сили и съпредседател на обединението ГЕРБ-СДС Румен Христов в ефира на „ Денят онлайн ” по Нова нюз.

Има имена, които се спрягат, не е правилно да бъдат споменавани от мен. Аз съм ръководител на Съюз на демократичните сили и нямам желание да бъдат претендент за президент, безапелационен бе Христов.

Според него за Борисов развиването на ГЕРБ е по-важно от оглавяването на дадена позиция в институция, пък било то и президентската. Христов счита, че водачът на ГЕРБ би бил по-полезен за партията и гласоподавателите си като водач на групировката.

„ Да допуснем, че той, по-късно тежко ръководство, има потребност да поеме глътка въздух. Според мен дейностите на Борисов са тактика, тъй като 10 дни не са чак толкоз значими за развиването на една персона, в случай че не е задоволително добре опозната и одобрена. Опасението е, че в случай че бъде оповестена кандидат-президентската двойка в този момент, тя би била атакувана още от в този момент. Виждаме, че настройките за хейт против претендентите на ГЕРБ-СДС са огромни. Що се отнася до коментара на президента, че Борисов употребява партията като щит, това важи за всички партии. Често пъти и ръководителят е щит на самата партия, това е взаимообвързан развой ”, разяснява Румен Христов.

На въпроса дали Кристалина Георгиева е претендентът на обединението за държавен глава Христов изрази мнение, че е рано жена да бъде президент на страната.

Относно претендента, първичните хрумвания са били той да не бъде член на партия, само че да бъде претендент на обединението ГЕРБ-СДС, подсилена с вицепрезидент от среди на ГЕРБ, с цел да има готовност в по-големия сътрудник.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР