Ще преобладава слънчево и горещо време, но през страната ще

...
Ще преобладава слънчево и горещо време, но през страната ще
Коментари Харесай

Гръмотевични бури сменят жегата в четвъртък

Ще доминира слънчево и горещо време, само че през страната ще премине атмосферен фронт. Ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там ще превали временен дъжд с гръмотевици. Има условия за градушки и местни интензивни феномени. Ще има условия и за градушки. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и краткотрайно ще се усили, в Дунавската низина до мощен. Само в крайните източни региони вятърът ще остане от юг-югоизток, до сдържан. Преобладаващите оптимални температури ще бъдат сред 34° и 39°, София - към 34°.

В планините ще доминира слънчево време, основно след обяд и вечерта с развиване на купесто-дъждовна облачност и тук-там ще има краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевици. Ще духа слаб и сдържан, по високите елементи на Рила и Пирин до мощен запад-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 28°, на 2000 метра - към 20°.
-->
По Черноморието ще бъде най-вече слънчево. Главно след обяд ще се развива купеста облачност и на обособени места ще превали и прегърми. Ще духа слаб и сдържан вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са 28°-31°. Температурата на морската вода е 23°-27°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В петък и събота ще остане доста горещо, с оптимални температури сред 35° и 40°, втория ден на обособени места и ще надвишават 40°. Ще бъде най-вече слънчево, само че първия ден в следобедните часове над Източна България и планините ще се развие купеста облачност и на обособени места е допустимо да превали и прегърми. В неделя вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще бъде слаб до сдържан и дневните температури ще се намалят с 3-4 градуса. Ще има краткотрайни нараствания на облачността, съвсем без превалявания. Новата седмица ще стартира със слънчево време, температурите още веднъж ще се покачват и към сряда дневните още веднъж ще са близки до 40°, тук-там и по-високи.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР