ще премахне пластмасата за еднократна употреба от производството на картите

...
ще премахне пластмасата за еднократна употреба от производството на картите
Коментари Харесай

Всички карти Mastercard ще са от рециклирана пластмаса до 2028 година

ще отстрани пластмасата за еднократна приложимост от производството на картите в своята мрежа по целия свят и от всички издатели до 1 януари 2028 година.

Всички нови разплащателни карти ще бъдат направени от устойчиви материали, в това число рециклирани или биологични пластмаси като rPVC, rPET или PLA, утвърдени по специфична стратегия за узаконяване в единствената в Европа лаборатория за устойчиви нововъведения на Mastercard. Компанията ще поддържа своите сътрудници, издатели на платежни карти в процеса на прекосяване от първично PVC към новите материали. След като всяка карта премине всички равнища за оценка на състава от страна на Mastercard, тя ще бъде доказана и от трети, самостоятелен източник преди стартиране в мрежата със специфичен знак “Card Eco Certification ”. Този ход ускорява уговорката на компанията за резистентност и усилва достъпността до по-устойчиви платежни артикули за потребителите, които търсят метод да понижат въздействието си върху околната среда.

Mastercard започва „ Sustainable Cards “ програмата още през 2018 година. Оттогава над 330 издатели в 80 страни са се присъединили в нея, като работят в партньорство с най-големите производители на карти, с цел да преминат повече от 168 милиона карти в мрежата към рециклирани и биоматериали. Ангажиментът това да се случи до 2028 година надгражда работата на компанията за даване на новаторски, напълно цифрови картови стратегии, които изцяло отстраняват нуждата от предложение на физически карти.

" Като водеща софтуерна компания Mastercard води и дефинира груповия блян на промишлеността към по-устойчиво и по-екологично бъдеще. Има едно цяло потомство, което изисква отговорност към околната среда и нашето въздействие върху нея и по тази причина ние поемаме корав ангажимент за гражданска война в платежните карти и като цяло втехнологичните решения – в интерес на хората, планетата и приобщаващия напредък на кръговата стопанска система. ", разяснява Ваня Манова, Мениджър на Mastercard за България, Северна Македония, Албания и Косово.

Mastercard от години работи за възстановяване на живота на милиарди хора, тяхното включване в стопанската система и създаването на софтуерни нововъведения, които вършат живота по-лесен, а бъдещето по-светло. Компанията работи с държавните управления на повече от 60 страни по над 1000 стратегии, които подкрепят туризма, ESG тактиките, визията за градовете на бъдещето, зеления превоз, конкурентоспособността на дребния бизнес, филантропични дейности по време на рецесия и доста други. Преди 3 години започва световната самодейност за залесяване на сериозни територии на планетата и понижаване на CO2, която у нас бе продължена от локалната екосистема от дела на Mastercard, имаща за цел да сплоти сътрудници към разнообразни начинания, свързани с нарушеното равновесие в околната среда в България. В същото време, посланието за смислени преводи е едно от най-важните за Mastercard, по тази причина и компанията основава софтуерната платформа за мобилно банкиране дружно с шведската софтуерна компания. Приложението дава информация за равнището на въглеродните излъчвания, които оставят закупените от потребителя артикули и го предизвестява, когато доближи високи въглеродни стойности.



Новото потомство банкови артикули и технологии минава през особено основаната Mastercard Sustainability Innovation Lab, която служи като център за научноизследователска активност и е платформа за създаване на цифрови артикули с разнообразни сътрудници.

В България “Card Eco Certification ” – екологичен документ от лабораторията има дебитната Mastercard Wild Life Impact наБанка ДСК, направена от 85.5% рециклиран и рециклируем материал IDEMIA в поддръжка на биоразнообразието на планетата и намаляването с 63% на резултата на излъчванията от тази активност. Също по този начин Eco Gift Card от на българския пазар има Mastercard сертификацията и по този начин огромните работодатели имат опция да награждават чиновниците си с тези екологични подаръчни карти, грижейки се за природата.

„ Mastercard се ангажира да понижава отпечатъка си, като устремено се движи в посока към реализиране на нулеви чисти излъчвания. Използваме нашата мрежа и мащаб, с цел да ускорим прехода и за нашите сътрудници към нисковъглеродна, регенерираща се стопанска система ", сподели Елън Джаковски, основен шеф „ Устойчивост “ в Mastercard.

За Mastercard (NYSE: MA)

Mastercard е световна софтуерна компания в региона на разплащанията. Нашата задача е да сътворяваме приобщаваща цифрова стопанска система, която е от изгода за всички и на всички места, като вършим преводите сигурни, лесни, интелигентни и налични. Използвайки сигурни мрежи, голям брой партньорства и пристрастеност, нашите новаторски решения оказват помощ на хора, финансови институции, държавни управления и бизнес да осъществят своя максимален капацитет. С наличие допълнително от 210 страни и територии ние построяваме резистентен свят, който отключва скъпи благоприятни условия за всички.

(в материала има продуктово позициониране)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР