Ще поискам оставката на военния министър Стефан Янев. Днес, по

...
Ще поискам оставката на военния министър Стефан Янев. Днес, по
Коментари Харесай

Ще поискам оставката на Янев, никой министър не може да води своя външна политика

Ще желая оставката на военния министър Стефан Янев. Днес, по време на съвещанието на Министерския съвет, ще обсъдим предлагането и ще упорствам тя да бъде гласувана на изключително съвещание на Народното събрание във вторник. Това разгласи министър председателят Кирил Петков на брифинг.

Той изреди и аргументите за това да изиска оставката на Янев. „ Първо: никой министър няма право на лична външна политика, изключително по Фейсбук. Второ: мой боен министър не може да употребява думичката " интервенция " вместо " война " за обстановката в Украйна. Много хора към този момент са убити - бойци, който са по-малки от моята огромна щерка ", съобщи министър-председателят.

" Не очаквайте аз да подам оставка в тази геополитическа обстановка ", това пък написа министърът на защитата Стефан Янев във Фейсбук нощес. Доколкото оставката ми е въпрос към този момент само на процедура, разгадавам на съдружните „ сътрудници “ и политическата мощ, която сякаш ме поддържаше, да придвижат нещата по съответния ред. ", съобщи още той.

Министърът на защитата уточни да не се избързва с етикета война в първия ден на съветската инвазия.

" Ако тръгнем от разбора на думите на Путин, той заобикаля думата " война ". Ние фриволно я използваме, само че в идващите дни евентуално ще се удостовери тезата, че съветските дейности ще са лимитирани в някаква военна интервенция. Нека да не прекаляваме с тази изразителност ", прикани военният министър и добави: " Не е значим етикетът, а това какво се случва на терен. Нека да не бързаме да слагаме етикет. Продължаваме да проучваме обстановката ".
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР