Ще подкрепят ли отцепниците от ИТН втори кабинет на Продължаваме

...
Ще подкрепят ли отцепниците от ИТН втори кабинет на Продължаваме
Коментари Харесай

Пари или постове? Отцепник от ИТН проговори

Ще поддържат ли отцепниците от Има Такъв Народ втори кабинет на „ Продължаваме промяната ” отпред с Асен Василев? И какво ще получат в подмяна? Това е най-често задаваният въпрос в страната, откогато в петък президентът Румен Радев връчи на Василев мандатът за сформиране на държавно управление. Звънят на безусловно всички депутати от Има Такъв Народ, изригна засегнат Слави Трифонов във фейсбук. И пожела на досегашните си сътрудници да се „ задавят с власт ”.

Искаме да се срещнем с програмата, по която ще работи държавното управление и Народно събрание, с цел да създадем своите разбори и всеки от нас настрана да реши дали ще поддържа това държавно управление или не, разяснява в изявление за Българска национална телевизия един от отцепниците - самостоятелният народен представител Иво Атанасов.

Атанасов желае да знае по какъв начин ще се работи по проект и график във връзка със законодателната активност на Народно събрание, какви задания и цели има държавното управление и каква е времевата рамка. " Ние сме доста разнообразни като хора. С напускането на Има Такъв Народ всеки един се почувства свободен във взимането на решенията ", сподели Атанасов.

Той е безапелационен, че Политическа партия не са предложили пари на самостоятелните депутати и не са им обещавали постове.

" На нас Кирил Петков не ни е предложил нищо. Нито парични суми, нито постове. При срещана с него ни срещна с политиката и задачата, която има Политическа партия и търсеше съидейници и ние в доста от случаите сме на едно и също мнение. Това, което ни обединяваше в Има Такъв Народ, беше битката с незаконния модел на ГЕРБ и придворните на ГЕРБ. Нито ни е обещавал, нито ние сме желали нещо ", сподели Атанасов.

Заяви за себе си, че няма желание да желае нещо. И шестимата самостоятелни депутати са нямали условия за постове.

" В персонален проект ме интересува да направя разбор за желанията на тройната коалиция. Но ме интересува и персоналния състав на това държавно управление. Може да има съвпадения по стратегиите, само че в персоналния състав, в случай че има лица, в които има подозрение, че няма да свършат избрана работа, ще изкажем мнение. По-важни са политиките, само че са значими и лицата ", сподели още Атанасов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР