Ще подкрепим усилията за промени в закона за КПКОНПИ и

...
Ще подкрепим усилията за промени в закона за КПКОНПИ и
Коментари Харесай

ИТН готови да подкрепят антикорупционното законодателство

" Ще подкрепим напъните за промени в закона за КПКОНПИ и процедурите правила за избор на ръководител на Антикорупционната комисия ", уточни на брифинг Ива Митева от Има Такъв Народ след края на диалозите с Българска социалистическа партия за осъществяване на третия мандат. Тя напомни, че от партията на Слави Трифонов упорстват за това още от февруари, когато някогашният ръководител на КПКОНПИ Сотир Цацаров подаде оставка.

" В разпоредбите има ясно написани периоди и процедура, и се надявам да бъде определен най-достойния претендент ", изясни Митева. По думите й от Има Такъв Народ нямат остри възражения против кандидатурата на Бойко Рашков.

" Рашков е комплициран на масата, има процедура, първо да се одобряват разпоредбите. Ще помислим по този въпрос ", потвърди и ръководителят на групата на Има Такъв Народ Тошко Йорданов.
Относно антикорупционното законодателство Ива Митева обясни, че от Има Такъв Народ ще го поддържат на първо четене с всички техни оферти и забележки. 
" Ще го подкрепим на първо четене в правната комисия с всички наши забележки и оферти ", ангажира се Митева, която имаше доста остри забележки по закона. Тя изясни, че ще изискат публично разискване преди първото четене в пленарната зала другата седмица.

Тошко Йорданов посочи пред медиите, че в диалозите с Българска социалистическа партия са поискали в програмата за ръководство да влязат и целите на Има Такъв Народ - законите за персоналната помощ, за въвеждане на мобилна здравна помощ, за висшето обучение, за радиото и малкия екран. 

" Не сме слагали червени линии ", увери Йорданов.

По мотив лансираното име на Асен Василев от Политическа партия за министър председател Йорданов отхвърли да разяснява въпроса.

" Не е обсъждан личен състав, нито конструкция на Министерски съвет. Когато се стигнем до сходни диалози - тогава ще разясняваме, в случай че се стигне до такава степен. Мандатът е в Българска социалистическа партия и е техен ангажимент да предложат за министър председател задоволително име. Със сигурност ще има имена, които не са допустими ", означи Йорданов. Той дефинира обстановката като деликатна и предизвести, че всяка конкретиката води до недоразумение.

От Има Такъв Народ увериха, че ще извършват съглашението за ново ръководство, в случай че се подпише сходен документ.

" Ако някоя от партиите си разреши доста да не го съблюдава програмата, обединението отново ще се разпадне ", призна Йорданов. 

" Трябва да спрем да се повдигаме на квадрат и да станем по-големи ", моли и Ива Митева.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР