Ще отнеме известно време, докато Русия и Украйна осъзнаят необходимостта

...
Ще отнеме известно време, докато Русия и Украйна осъзнаят необходимостта
Коментари Харесай

Идва ли краят на войната? Генералният секретар на ООН коментира


Ще отнеме известно време, до момента в който Русия и Украйна „ осъзнаят нуждата от преустановяване на огъня и обезпечаване на мир “. Това мнение изрази през днешния ден в изявление за Анадолската организация генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш.

„ Мисля, че ще отнеме известно време, само че се надявам, че няма да продължи безпределно, както другите рецесии. Ще отнеме известно време, до момента в който страните осъзнаят нуждата от преустановяване на огъня, да обезпечат мир въз основа на Устава на Организация на обединените нации и нормите на интернационалното право. Организация на обединените нации и Турция откриха мощни партньорства по въпросите за  справяне с трагичните последствия от войната в Украйна ", сподели Гутериш, запитан дали се притеснява, че " войната в Украйна ще се проточи толкоз, колкото в Сирия, Йемен и Либия ".

-->

Той добави още, че Организация на обединените нации, дружно с Европейски Съюз и Съединени американски щати, " прави всичко допустимо ", с цел да подсигурява, че глобите няма да пречат на доставките на храна и торове. 

" Интересувам се от решаването на проблемите, а не от опасенията на страните. Първият проблем, който би трябвало да бъде решен, е да се обезпечи достъп на съветски селскостопански артикули и торове до интернационалните пазари. Все още има някои спънки, вършим всичко допустимо, глобите да не пречат на доставките на храни и торове. Заедно със Съединени американски щати, Европейски Съюз и други сътрудници поставяме старания в тази посока ", споделя той.

Гутериш добави, че Организация на обединените нации води договаряния за образуване на износа на амониев нитрат от Русия през Украйна.

Генералният секретар на Организация на обединените нации предизвести, че светът може да се изправи пред по-сериозна пандемия след няколко години.

  " В същото време би трябвало да сме готови за бъдещи експлоадирания на епидемии. Видяхме, че светът не съумя да покаже единение по време на пандемията от ковид. След няколко години може да се сблъскаме с по-сериозна пандемия. Това е моментът, в който страните би трябвало да осъзнаят, че светът и интернационалната общественост са изправени пред възходящи неравенства и закани, които могат да провокират напрежение, вълнения и рецесии “, разяснява Гутериш.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР