Ще отидем на срещата с ГЕРБ със заявките, които сме

...
Ще отидем на срещата с ГЕРБ със заявките, които сме
Коментари Харесай

От ПП удариха по масата: Да управляваме с ГЕРБ?! Невъзможно! Ще излъчим кабинет на малцинството

„ Ще отидем на срещата с ГЕРБ със поръчките, които сме дали на нашите гласоподаватели, а те са да не поддържаме държавно управление с мандат на ГЕРБ и да беседваме за проблемите, които стоят пред българските жители, които ние сме дефинирали в 16 ограничения. Мястото на диалозите е тъкмо в Народното събрание, ясно и транспарантно – пред очите на българските жители. … Няма нищо подмолно в тези сделки и никакво външно присъединяване на контактни групи. Тази среща беше контрактувана сред Десислава Атанасова и мен, като ръководители на двете парламентарни групи “.

Това зави пред БНР ръководителят на ПГ на „ Продължаваме промяната “ Андрей Гюров и изрично уточни, че върху него или върху ПГ на Политическа партия не е имало външен напън, с цел да се случи тази среща с ГЕРБ.

Политическа партия ще излъчи кабинет на малцинството, когато президентът връчи втория мандат.

„ Ще чакаме останалите партии да изкажат мнението си дали биха подкрепили подобен мандат, само че не в съдружен формат. Това би било най-вероятно формат на държавно управление на малцинството. … Ще създадем съвещания в Народно събрание и въз основата на това ще решим дали ще бъде изпълнен втория мандат “, сподели Гюров.

Той акцентира, че въпросите, които би трябвало да се разискват, са за дневния ред на Народното събрание в идващите дни и месеци:
„ Това няма да е диалог за поддръжка на държавно управление или на мандат, а приказваме по отношение на политики, които би трябвало да се следват, с цел да могат да бъдат решени проблемите на българските жители “.

Не е допустимо Политическа партия да промени досегашната си поръчка, че няма да ръководи с ГЕРБ и ще бъде контрапункт на модела, въведен с тяхното ръководство, безапелационен беше Андрей Гюров.

По думите му, когато вторият мандат бъде връчен на Политическа партия, ще предложат вид, скрепен от политиките, подкрепяна от Политическа партия и с личен състав, основан на тези политики:

„ Няма разединение в партията, обикновено е да има друго мнение. В случая с Ф-16 имаше разнообразни основание по какъв метод да бъде скрепено в контракта за доставката на вторите 8 изтребителя, че ние няма да купуваме самолети на картинка, а ще вършим заплащания едвам откакто забележим доставка по първия контракт. Имаше разлики, само че ние знаехме, че това няма да попречи на сключването на контракта и на уговорката, който е стихотворец за модернизиране на армията “, разяснява ръководителят на ПГ на Политическа партия.

Относно бюджета за 2023 година Гюров изрече мнение, че служебното държавно управление е в нарушаване на закона, тъй като не са внесли план до 31 октомври и съобщи, че Политическа партия приканва служебният финансов министър да внесе проектобюджет за идната година.

„ Запазване на фискалната дисциплинираност, с цел да не бъде нарушен целта приемане на еврото от 1 януари 2024 година “, акцентира Гюров и добави, че Политическа партия ще окаже всякаква допустима политическа поддръжка, с цел да не се отклонява страната от пътя към влизане в еврозоната.
Отлагането на приемането на еврото не става по избор, а съгласно реализиране на механически критерии, изясни той и акцентира, че политизирането на тези въпроси е търсене на дестабилизация на страната и опит тя да бъде държавна в периферията на Европейски Съюз.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР