Ще осигуряват електричество на американците по време на пикови натоварвания

...
Ще осигуряват електричество на американците по време на пикови натоварвания
Коментари Харесай

Старите електроцентрали в САЩ стават… батерии

Ще обезпечават електричество на американците по време на пикови натоварвания на мрежите

Електроцентралите с изкопаеми горива имат вероятност за нов живот
(снимка: CC0 Public Domain)

В множеството американски региони има настоящи и към този момент спрени от употреба електроцентрали, работещи с изкопаеми горива. В същото време управляващите търсят способи да обезпечат на градските поданици електричество по време на пикови натоварвания, за които енергийните буферни системи на индустриалните акумулатори са доста подобаващи. Нови разпореждания ще улеснят свързването им към електрическите мрежи и освен това – ще създадат допустимо всеобщото превръщане на остарели електроцентрали в акумулатори.

Преди време Федералната комисия за енергийно контролиране на Съединени американски щати (FERC) отстрани редица бариери пред практическото потребление на възобновима сила. По-специално, документът опрости процедурите за преквалификация на остарели енергийни инфраструктурни уреди в енергийни банки.

Остарелите електроцентрали имат електропроводи и нужната инфраструктура (особено значимо в границите на градовете), което значи, че трансформацията им в акумулатори няма да изисква нови планове и скъпи действия. Всичко това може да се употребява за основаване на градски „ мощни банки “, които ще оказват помощ за изглаждане на ежедневните пикове в потреблението на сила.
още по темата
В допълнение, обособяването на уреди за промишлено предпазване на сила е в сходство с задачите на климатичните начинания за преход към възобновима сила – те ще балансират непостоянните възобновими източници, отбелязва Cleantechnica в обява за самодейността.

Преди въвеждането на новите разпореждания комуналните услуги можеха да забавят прекъсването на замърсяващите остарели електроцентрали, до момента в който не бъдат проектирани и позволени нови преносни линии за доставка на електричество в пиковите часове. Сега те са значително освободени от този тип подготвителна работа и старите “пушачи ” могат да бъдат затворени за по-кратко време.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР