Ще направим всичко възможно да има кабинет и ще внесем

...
Ще направим всичко възможно да има кабинет и ще внесем
Коментари Харесай

ГЕРБ проговори за кабинета. Разчита на една партия

Ще създадем всичко допустимо да има кабинет и ще внесем план за държавно управление в Народното събрание. Това сподели някогашният министър на външните работи Екатерина Захариева в изявление за бТВ.

Никакви имена няма да ви кажа, не стои това на дневен ред, отсече Захариева, само че изясни, че от ГЕРБ ще приказват с всички партии за гласуването на държавния им екип. Надяват се на устойчиво държавно управление, подкрепено от необятен кръг. Ако би трябвало обаче, ще внесат кабинет на малцинството. Най-вероятно няма да бъде гласуван, само че може и да ни изненадат, изясни Захариева.
-->
Надяваме се изчезналите ни гласове да дойдат от сътрудниците от " Демократична България ", не от " Възраждане ", сподели още тя. Обяснението за това очакване са неколкократните идентични решения на ГЕРБ и Демократична България. По думите й Захариева е уверена, че от " Възраждане " няма да поддържат ГЕРБ, а тя персонално и не предпочитала.

Според нея Шенген би трябвало да е обща цел на всички партии. Трябва да се обединим, с цел да убедим и Нидерландия, и Австрия, сподели Захариева във връзка решението на двете страни да не поддържат България на 8 декември, когато се чака Европейски Съюз да гласоподава.

„ В месеците когато всички институции и партии трябваше да оказват помощ за приемането в Шенген, те избраха да се опълчват “, съобщи депутатът от ГЕРБ и някогашен външен министър Екатерина Захариева за „ Продължаваме промяната “.

Тя напомни, по какъв начин Кирил Петков се хвалеше, че е огромен другар с Рюте, даже написа, че преди седмица е приказвал с него. „ Защо не е съумял да го убеди. Абсурдно е това, което вършат Политическа партия. Шенген би трябвало да е тематика на национално обединяване. В същото време не се пази границата, арестува водача на най-голямата опозиционна партия. Когато непрекъснато плюеш страната си пред европейските институции, това е резултатът “, съобщи още тя.

Захариева добави, че изрично не схваща позицията на Нидерландия и се съгласи с казаното от Румен Радев

„ Аз съм уверена, че в случай че ГЕРБ беше на власт нямаше да се случва всичко това на границата ни и нямаше да даваме причини за тези страни, които ни споделят „ не “ за Шенген “, сподели тя.

По мотив работата на Народното събрание, Захариева напомни, че Изборният кодекс не е законодателна самодейност на ГЕРБ.

„ Ние подкрепихме връщане на смесеното гласоподаване, с цел да върнем избора на хората дали желаят да гласоподават с машина или бюлетина. Излиза, че всички останали европейски страни не са демократични или механически грамотни, тъй като гласоподават с хартиена бюлетина. Не е правилно, че сме трансформирали машините в бюлетини “, сподели още депутатът от ГЕРБ.

Захариева акцентира, че ГЕРБ са подкрепили всички оферти на Демократична България за повече надзор над кода и машините, което значи, че и от „ Демократична България “ са имали своите терзания, откакто с днешна дата са желали повече гаранции.

„ Нямаме никакви терзания от машините, това са безспорни спекулации от страна Политическа партия. Ние спечелихме изборите при изцяло машинно гласоподаване “, акцентира Захариева.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР