Ще направим кратко изявление от името на коалицията, което ще

...
Ще направим кратко изявление от името на коалицията, което ще
Коментари Харесай

СКАНДАЛ! ПП-ДБ изхвърлиха насила журналист от пресконференцията, оправдават се за загубата

Ще създадем малко изказване от името на обединението, което ще отговори на всички въпроси. Първо и най-важно – всички партии в обединението взеха решение, че няма да подкрепим държавно управление с мандат или присъединяване на Политическа партия ГЕРБ. Това съобщи съпредседателят на Политическа партия Асен Василев по време на конференция.
„ Следващото, което започнахме да вършим, е разбор на резултатите на изборите. За страдание под половината български жители са дали своят вот. Обиколихме над 1000 обитаеми места. Това, което е ясно, е че не успяхме да убедим задоволително български жители, че европейския път на страната идва посредством гласоподаване. Следващия път ще обиколим и другите 2000 места, с цел да приказваме с всички жители “, добави той.
„ Това, което би трябвало да отчетем е, че има съществени проблеми с провеждането на изборите. Има над 45 хиляди невалидни бюлетини на тези избори. В 2234 секции или в съвсем 17% от секциите има разминаване сред гласовете от машината и тези,които са написани от СИК. В 2600 секции мобилните устройства не са предавали онлайн броенето на бюлетините, като по-притеснителното е, че в 303 от 700 рискови секции, изобщо не се е предавало видеонаблюдение, а в 225 се е предавало с спиране и без да се демонстрират бюлетините.
Само в 172 секции има действително видеонаблюдение с проявление на бюлетини. Има протоколи и може да се види къде машинния избор и регистрирания избор от СИК се разминават и то с много. Има подправени протоколи, най-вероятно в РИК. Първоначално е записан един избор, а след това – различен. В 31 РИК едно плюс едно не е равно на две. Във всички протоколи на РИК има противоречие в детайлите и общия брой бюлетини. В София бюлетините са 47 712, където общият брой би трябвало да са 217 212, а са 217 260. Това значи, че най-вероятно нещо е било изключено, тъй като няма по какъв начин да се получат тези сметки. Всички тези нарушавания и проблеми бяха разказани в писмо, което изпратихме през вчерашния ден до ЦИК. Все още нямаме отговор, само че се надяваме проблемите да бъдат отстранени “, изясни Василев.
Според него тези нарушавания най-вероятно няма да трансформират изборния резултат, само че е значимо да се каже, че първата стъпка към това България да стане естествена европейска страна, е да няма такива нарушавания, предава Блиц.
Кирил Петков също взе думата и благодари на гласоподавателите на ПП-ДБ.
„ Нашето решение, че няма да подкрепим ГЕРБ е на база на полезности и това, което видяхме в предишния парламент и това, което видяхме по време натези избори виждаме точно тези разлики. Българските жители би трябвало да знаят, че което обещаем ще го съблюдаваме. Ще работим по политики с всички партии и ще приказваме с всички тях, като се стартира с бюджета. Той не може да бъде пленник за диалозите с партиите.
Трябва да бъде признат оптимално бързо. Нито лечебните заведения, детските градини, пенсионерите и бизнесите могат да чакат. Цените на храните – декларирахме, че ще работим за нова тактика за българското земеделие. Ще приказваме с всички партии по тази тематика. Еврозона и шенген – шенген е приоритет и видяхме, че може да се случи тази година, в случай че имаме ясни общи дейности по тази тематика “, сподели още той.
„ Ако не успее да се образува държавно управление, ще предложим наше такова с втория мандат “, увери Петков.
Преди конференцията на ПП-ДБ бе изхвърлен журналистът Николай Караколев. Лидерите на обединението напуснаха залата без да отговорят на никакви журналистически въпроси.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР