Ще купуват 35 автобуса втора ръка, но с категория ЕURО

...
Ще купуват 35 автобуса втора ръка, но с категория ЕURО
Коментари Харесай

Съветниците приеха увеличението на капитала на „Общински транспорт - Русе“

Ще купуват 35 рейса втора употреба, само че с категория ЕURО 5, климатизирани и нископодови

С решение на общинските съветници през днешния ден бе повишен капиталът на „ Общински транспорт- Русе “ ЕАД с 2,2 милиона лв. посредством издаването на 22 000 нови акции на сдружението.

Целта е със средствата в най-кратки периоди сдружението да попълни автопарка си, с цел да извършва с по-висока успеваемост транспортната задача.

От предприятието плануват закупуването на 35 рейса, които ще са използвани, само че следва да бъдат с категория ЕURО 5, климатизирани и нископодови, тъй че да подсигуряват достъп и на хора с увреждания.

Останалите средства от новоиздадените акции на сдружението ще се употребяват за покриване на осигуровки, електрическа енергия и аварийни елементи, което да подсигурява оперативната автономия на сдружението.

„ Години наред общинските предприятия не бяха подкрепяни и капитализирани “, съобщи кметът Пенчо Милков и прикани общинските съветници да одобряват точката, с цел да може сдружението да продължава да се развива и да вози русенци.

Той акцентира, че през днешния ден предприятието разчита на помощ от общинския бюджет, заради неналичието на целенасочена политика за развиването му от предходното общинско управление.

„ Добро управническо решение ли е общинското хранилище да се продаде за 600 хиляди лева и в този момент сдружението да е насила да заплаща 12 хиляди лева всеки месец за наема му “, сподели още кметът.

Въпреки писмата, които са изпращани към държавните органи, на „ Общински превоз Русе “ бе отказано да получи отплата за понижените доходи в разгара на Коронавирус пандемията. В момента сдружението е сложено пред още няколко провокации – възходящите цени на горивата и консумативите, както и усложнените направления на линиите поради ремонтните действия по плана на ВиК.

Предложението провокира редица диспути, в края на които точката бе призната с нужното болшинство.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР