Ще изпълня задълженията си по Конституция и съм го направил.

...
Ще изпълня задълженията си по Конституция и съм го направил.
Коментари Харесай

Главчев: Разговорите за промяна се проведоха преди събранието на ГЕРБ! Радев да изпълни задълженията си

Ще извърша отговорностите си по Конституция и съм го направил. Дал съм своите оферти за издавания на декрет. Сега на ход е президента Радев. Призовавам го и той да извърши отговорностите си. Това съобщи служебният министър председател Димитър Главчев пред публицисти в Народното събрание.
Той посочи, че предложенията за промяна на министри са напълно негови.
„ Появиха се апели на партийни събрания, само че бяха в резултат на диалози, които съм провел. Закъснението в 10 часа вечерта при първото ми предложение се дължеше на това, че чаках връзка с президента, тъй като смятах, че по този начин е правилно. Той е осведомен и с двете промени и очаквам да направи стъпката си по Конституция. България не може да бъде в режим на изчакване, изборите са на вратата “, изясни Главчев.
„ Нямам доверие на двамата министри, които съм предложил за промяна, тъй като не могат да работят на оборотите, на които аз желая. Това се отнася за всички министри. Искам непрекъсната връзка и бързи решения. Нямаме време за очакване “, уточни служебният министър-председател.
Той посочи, че не е мъчно да се ревизира по кое време е водил диалози за промяна на министерски кресла.
„ Аз ви споделям и не е мъчно да се ревизира, че диалозите по смяната се случиха преди изявленията на партийно заседание на ГЕРБ. Не би ми оказало изявление на партийно заседание никакво въздействие “, сподели Глачев.
„ Готов съм да продължа връзката си с господин Радев по въпроси, които са значими за бъдещето на жителите. Няма да се отклоним по европейския път за развиване на България “, приключи той, представен от Блиц.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР