Ще имат ли място алкохолът и гей-двойките на Световното първенство

...
Ще имат ли място алкохолът и гей-двойките на Световното първенство
Коментари Харесай

Световното първенство по футбол в Катар и законите на Шериата

Ще имат ли място алкохолът и гей-двойките на Световното състезание по футбол в Катар? Конституцията на емирството се основава на законите на Шериата, а те не разрешават алкохола и хомосексуалността. Екип на френския канал FRFT ревизира до каква степен домакините на събитието са склонни да позволяват взаимни отстъпки.

Официално продажбата и потреблението на алкохол в Доха не са разрешени по улиците, в заведенията за хранене и по стадионите. Но на няколкостотин метра от спортните уреди, в един от хотелските питейни заведения, алкохолът се лее в обилие напълно законно. Тези млади гражданки на Англия, които живеят в Катар, постоянно посещават заведението след работа.

- Ако сравните цените с тези на питейните заведения в Лондон, тук са съвсем същите и даже по-ниски.

В очакване на десетките хиляди футболни почитатели шефовете на хотели зареждат огромни количества алкохолни питиета.

- За да отговорят на търсенето, всички хотели вършат едно и също. Зареждаме от осем до 10 пъти повече алкохол в сравнение с нормално.

Малко са катарците, които се съгласяват да приказват за вероятното идване на гей-двойки по време на Мондиала.

- Ако идват тук като туристи и в случай че се разхождат... Щом не вършат нещо неприятно, дано вършат каквото изискат.

- Лично аз, като мохамеданин и арабин, не желая това да се случва в хотелите или на улицата. Не желая те да се държат за ръце.

От Комитета по организацията на спортното събитие са сбити: всички хора са добре пристигнали, стига да се преценяват с локалната просвета и закони. От хотелиерския бизнес демонстрират известна еластичност по въпроса за настаняването на двама мъже в една стая с обща спалня.

Проучването на екип от френски публицисти демонстрира, че сходни резервации с одобряват допълнително от половината от хотелите в Доха. Но в някои случаи рецепционистите предизвестяват гей-двойките да бъдат дискретни и да не показват намерено връзките си.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР