Безпрецедентна присъда в САЩ. Съдебно жури в Ню Йорк призна

...
Безпрецедентна присъда в САЩ. Съдебно жури в Ню Йорк призна
Коментари Харесай

Ще повлияе ли присъдата на Тръмп на вота на избирателите?

Безпрецедентна присъда в Съединени американски щати. Съдебно жури в Ню Йорк призна някогашния президент на на страната Доналд Тръмп за отговорен за подправяне на документи за прикриване на заплащане към порно актрисата Сторми Даниелс. За първи път американски президент е приет за отговорен по кримално дело.

Подробности от Съединени американски щати предава кореспондентът на Българска национална телевизия Радослав Минчев.

Доналд Тръмп бе приет за отговорен за подправяне на бизнес документи във връзка със заплащането на порноактрисата Сторми Даниелс, дни преди президентските избори през 2016г. Тръмп беше приет за отговорен по всички 34 обвинявания за закононарушения свързани с подправянето на редица сметки, счетоводна книга и чекове.

Доналд Тръмп и неговия юридически екип се чакат да апелират присъдата, след която той се назова “политически пандизчия. ”

" Това беше срам. Това беше скърпен развой, воден от корупмипаран арбитър. Аз съм почтен човек и се боря за нашата конституция ", съобщи Тръмп след процеса.

Съдебните заседатели изслушаха 20 очевидци, в това число Даниелс, както и някогашния юрист на Тръмп, Майкъл Коен.

" Аз си свърших работата. Нашата работа е да следваме обстоятелствата и закона без боязън или снизхождение и тъкмо това направихме тук. Единственият глас, който има значение, е гласът на журито и той е приказвал ", сподели Алвин Браг, областен прокурор на Манхатън.

Присъдата е планувана за 11 юли 2024г., дни преди конгреса на Републиканската партия, когато се чака Тръмп публично да бъде разгласен за претендент президент в изборите през ноември на тази година.

Избирателната акция на американския президент Джо Байдън реагира, казвайки, че " никой не е над закона ".

" Истинската присъда ще бъде произнесена от хората на 5 ноември. И те знаят какво се случи тук и всички знаят какво се случи ", сподели Доналд Тръмп, президент на Съединени американски щати /2017г. -2021г./.

Според сондажи представени от американските медии, не се чака присъдата да повлияе доста на гласоподавателите в президентските избори през ноември тази година.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР