Ще има санкции за община Габрово, която организира новогодишен концерт

...
Ще има санкции за община Габрово, която организира новогодишен концерт
Коментари Харесай

Ще има санкции за организаторите на концерта в Габрово


Ще има наказания за община Габрово, която провежда новогодишен концерт в центъра на града нощес, където се събраха хиляди хора, макар ограничаващите ограничения против ковид. Със заповед на здравния министър са неразрешени всички културни мероприятия, в това число и концертите, до 4 януари. Въпреки това габровци честваха на площада и на фрагменти от събитието ясно се вижда, че доста от тях са без маски, няма и нужната отдалеченост. По традиция, към този момент няколко години подред, Габрово посреща Новата година с ден по-рано – на 30 декември.

Здравният министър Костадин Антелов разяснява през днешния ден събитието и даде ясно да се разбере, че ще има наказания за уредниците. Той добави още, че не може да си изясни какво е наложило провеждането на празника и подсети за своите експлицитни заповеди, свързани с рестриктивните мерки против коронавирус.

След снощното тържество в Габрово Сдружението на заведенията в България алармира за фрапантно нарушение на противоепидемичните ограничения в града, заяви БНР.

Ще бъдат наложени наказания на уредниците на снощния новогодишен концерт в Габрово, съобщи министър Ангелов. В събирането са се присъединили няколко хиляди души, като доста от тях са били без защитни маски, означи той. И добави: „ Аз персонално не мога да намеря за себе си логиката в организирането на това мероприятие ".

От община Габрово обявиха, че на администрацията не е формиран акт за нарушаване и няма да разясняват проблема.

От Регионалната здравна ревизия потвърдиха за " Хоризонт ", че техните чиновници са инспектирали за спазването на противоепидемичните ограничения.

Протоколът на проверяващите ще бъде прегледан след почивните дни и тогава ще бъде взето решение за възможна глоба, уточни шефът на районната здравна ревизия в Габрово доктор Николай Пенчоков.

Ако бъде натрапен акт на община Габрово, санкцията е в размер от 1500 лв. за неспазване на противоепидемичните ограничения, наложени със заповед на министъра на опазването на здравето от 25 ноември.

В нея е записано, че се прекратява провеждането на всички културни и развлекателни мероприятия, като са изброени събитията, за които възбраната важи - включително и за концертите.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР