Ще има ли скоро развръзка в спора между Република Северна

...
Ще има ли скоро развръзка в спора между Република Северна
Коментари Харесай

ПАДА ЛИ ВЕТОТО? Лорер от ПП с нов намек, че продаваме РС Македония: Историята не дава резултат в преговорите, ще отворим дискусия за икономиката

Ще има ли скоро развръзка в разногласието сред Република Северна Македония и България, разяснява в предаването “Важното, казано на глас” по bTV Radio Даниел Лорер от първата политическа мощ “Продължаваме промяната”: “На нас ни се коства, че в случай че оставим само историята да движи договарянията отсега нататък, това няма да даде задоволително добър резултат и за двете страни. Така, че ще отворим и спомагателни полемики по отношение на икономическия прогрес сред двете страни. А историческата полемика ще се движи паралелно. Така, че и двете страни да бъдат удовлетворени”, изясни Лорер. Попитан дали ще бъде препоръчан за външен министър Лорер не отхвърли, само че и не удостовери.
свързани новини47146преди 21 часа
Лорер разяснява и взаимната историческа комисия сред Скопие и София.

“До момента ние считаме, че работата на историческата комисия не предлага прогрес и двете страни се усещат неудовлетворени от това, което се случва и би трябвало да намерим нова формула. Нейната функционалност би трябвало да бъде подпомагаща, само че не и единствена в този развой. Спорът е бездънен и ние знаем, че на Балканите нашите нации са обвързани от доста дълга история. Тези полемики би трябвало да извървят своя път. Това се случва сред всички междусъседски нации на Балканите и няма метод това да е единствения път за диалози сред нас и тях” добави той.

Попитан дали ще бъде препоръчан за външен министър Лорер не отхвърли, само че и не удостовери: “Ние явно в нашия тим имаме някакви хрумвания за позиции, само че всичко това следва да се завърши вследствие на съдружните договаряния, които предстоят в околните седмици. Коментари от Република Северна Македония, които разясняват наши предходни изявления, не би трябвало да повлияят на решенията у нас.”
свързани новини135720преди 11 часа79367на 16.11.2021
Според него 14 декември, когато ще се организира последната за годината среща на върха на Европейския съюз, е нереалистично къс период за реализиране на изцяло съглашение.

Даниел Лорер разяснява и почналите договаряния за ръководеща коалиция.

“По време на първите ни срещи всички дадоха поръчка, че са подготвени да вземат участие и да сложат настрани партийното си его, с цел да работим всички за една съдружна стратегия, която да можем да осъществим дружно за положителното на България. Надяваме се работните групи да проработят най-късно доникъде на идната седмица по другите браншове на стопанската система на България”.

Той добави още, че досега никой не е изказал противоречие против номинацията на Кирил Петков за министър председател.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР