Ще има ли рокади в Националното следствие? Ясен Тодоров поиска

...
Ще има ли рокади в Националното следствие? Ясен Тодоров поиска
Коментари Харесай

Ще има ли рокади в Националното следствие?

Ще има ли рокади в Националното разследване? Ясен Тодоров изиска да види претекстовете, с които Борислав Сарафов е предложил да бъде освободен като заместник-директор на Националната следствена работа. В " Денят стартира " Тодоров твърди, че всичките му медийни участия са били съгласувани с пресцентъра на прокуратурата.

В утринния блок на Българска национална телевизия " Денят стартира " Ясен Тодоров посочи, че в случай че претекстовете касаят единствено неговите медийни изяви, той има доказателства, че всяка от тях е съгласувана с пресцентъра на прокуратурата, както било по правила.

Относно израелския специалист, който Тодоров е завел на мястото на гърмежа против автомобил, в който се вози основния прокурор, той за следващ път изясни, че този специалист, чието име не се посочва от съображения за сигурност, е бил у нас по покана на Ционистите.

Според изказванията му той е заведен там не по предписание на основния прокурор, а задачата била да се чуе неговото експертно мнение за обективност.

" Този експерт, който беше на произшествието, изложи пред мен своето мнение и аз му имам цялостно доверие. Ако покаже друго експертизата, ще си подам оставката. Според мнението му това устройство, не мога да му кажа името, не съм сигурен, че е това, което изтече, е било употребявано за военни цели с осколки с огромен шокиращ резултат ", сподели Тодоров.

Темата с и от съпредседателя на ПГ на Политическа партия - Демократична България Атанас Атанасов. Според него през вчерашния ден от двата брифинга - този на основния прокурор и този на заместника му, е станало ясно, че основни каузи са държани на трупчета.

" Ако до момента тези каузи са били на трупчета и е пристигнало време да стартира интензивна работа по тях - считам, че това ще бъде потребно за българската народна власт. Този признак спомагателен демонстрира, че в България не остана незасегната власт. Триадата: законодателна, изпълнителна, правосъдна власт, са дестабилизирани ", сподели съпредседателят на " Демократична България " Атанас Атанасов.

Днес се чака основният прокурор да внесе искане в прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет за освобождението от поста на шефа на Националното разследване и заместник-главен прокурор Борислав Сарафов.

Ако тази процедура бъде задействана, са нужни 8 гласа, с цел да бъде освободен Сарафов от поста.

Още детайлности вижте във включването на Иво Никодимов.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР