Ще идентифицира потребители, които се нуждаят от специални грижиНов проект

...
Ще идентифицира потребители, които се нуждаят от специални грижиНов проект
Коментари Харесай

Facebook иска и медицински данни за нов проект

Ще разпознава консуматори, които се нуждаят от специфични грижи

Нов план на Фейсбук може да свърже данните на потребителите от обществената мрежа с техните медицински досиета, с цел да помогне на нуждаещите се от специфични грижи

Фейсбук е поискала от огромните лечебни заведения в Съединени американски щати да споделят  анонимни данни за пациенти, включително история на болесттите, предписания и друга информация, която ще се употребява за задачите на проучвателен план, заяви CNBC.
още по тематиката
Идеята на плана е да сътвори характерни профили на консуматори, които съдържат както обществена статистика и данни от Фейсбук, по този начин и здравна информация. Това ще разреши да се разпознават хората, нуждаещи се от специфични грижи и лекуване.

Фейсбук има намерение да съпостави анонимните данни от лечебните заведения с данните на свои консуматори и да се опита да откри тези от тях, на които подхожда здравната информация. Ако планът е сполучлив и се трансформира в работеща услуга, Фейсбук ще получи пълноценни медицински данни за потребителите – несъмнено, с тяхното единодушие.

Така да вземем за пример, от болничното заведение постъпва информация, че пациентът А на възраст 50 години приема непрекъснато две медикаменти и посещава три пъти годишно болничното заведение. Фейсбук намира съвпадане на тази информация в обществената мрежа и в случай че разбере, че пациентът е възрастен и няма близки и родственици, предава данните в болничното заведение, която на собствен ред изпраща чиновник за инспекция.

В момента обаче изследователският план е замразен, защото на Фейсбук се наложи да взема решение по неотложност проблеми с приключването на данни на свои консуматори. Все още компанията не е получила никакви данни от лечебните заведения, прецизира CNBC.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР