Ще го съдят в Русия, защото нарекъл войната в Украйна

...
Ще го съдят в Русия, защото нарекъл войната в Украйна
Коментари Харесай

Путин не е готов за мир, а армията му от лятото няма значими успехи

Ще го съдят в Русия, тъй като нарекъл войната в Украйна " война "

Руският президент Владимир Путин не е подготвен за мирни договаряния. Кремъл продължава да гледа на Украйна като на нелегитимна страна, а на Володимир Зеленски като на подвластен състезател. Това разясниха анализатори от американският Институт за проучване на войната - ISW, представени от УНiАН.

Путин удвоява напъните си да се освободи от отговорност за продължителната война, пишат те в следващия си отчет за събитията в Украйна.

Руският президент заприказва за неотдавнашен завършек на войната, като в същото време означи, че страната му няма да усили интензивността на „ специфичната военна интервенция “, защото това ще докара до „ неоправдани загуби “.

И двете му изказвания, споделят анализаторите, са част от напъните на Кремъл да оправдае пред съветската аудитория скъпите военни дейности на Путин, чиито цели били нереалистични.

Също по този начин анализаторите означават, че съветските военни не са постигнали обилни победи в Украйна след завладяването на Лисичанск на 3 юли.

Американският президент Джо Байдън пък съобщи, че се е съгласил да беседва с Владимир Путин, когато в действителност е подготвен за спокойно споразумяване на спора в Украйна.

Междувременно политикът от Санкт Петербург Никита Юферев се обърна към основния прокурор Краснов и министъра на вътрешните работи Колоколцев с молба да бъде съден Путин за разпространяване на неистини за дейностите на съветската войска.

Няколко хиляди души към този момент са наказани за сходни думи за войната, стимулира се Юферов.

На конференция Путин сподели, че задачата му била да приключи тази война, напомня УНiАН.

Владимир Путин назова нашествието в Украйна „ война ”. Руският президент деликатно заобикаля тази дума. За медиите в Русия тя даже е неразрешена и властта упорства да се употребява „ специфична военна интервенция ”, оповестява Нова телевизия.

Макар и косвено, нощес президентът разгласи, че Русия е подготвена да договаря за завършек на войната.

Путин сподели, че всички военни спорове приключват с дипломатическо съглашение и Русия не се е отказвала от това.

„ Нашата цел не е да развъртим този маховик на военния спор, а противоположното - да приключим тази война. Към това се стремим и ще продължаваме да се стремим. Опитваме се всичко да  бъде завършено. Колкото по-бързо, толкоз по-добре ”, акцентира президентът.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР