Ще ги принудим да отделят 50% от площта си за

...
Ще ги принудим да отделят 50% от площта си за
Коментари Харесай

Веригите да се смирят

Ще ги принудим да отделят 50% от площта си за български храни, заканите се Танева
Търговските вериги, които са измежду дребното, трупащи облаги в дните на изключителното състояние, отхвърлят да създадат жест към българските производители. Във време, когато и хората, и бизнесът в целия свят натрупат загуби, най-важна е солидарността. Това обаче наподобява не важи за хипермаркетите, които не одобряват предлагането на земеделското министерство да оказват помощ на българските производители, като дават 50% от площта си за родни храни. „ Две седмици им се апелирам за информация и какво получих – нула реда “, избухна земеделският министър Десислава Танева. Тя е безапелационна, че макар несъгласието на хипермаркетите, ще ги задължи да одобряват предлагането с министерско разпореждане. От веригите отвърнаха, че дават паркингите си за фермерски пазари.
" Няма да отстъпим от настояването си в комерсиалните вериги да участва българско локално произвеждане. Действията на Министерството са ориентирани в поддръжка на българското произвеждане, на дребните и локални производители и опазване на поминъка им “, уточни Танева. И добави, че локалната българска продукция е по-свежа, по-прясна и по-позната, както и че е част от локалния обичай и просвета. Потребителите би трябвало да имат право на достъп до локалното произвеждане, а техен е изборът какво ще предпочетат.

Още горещи тематики, разбори и изявленията - четете в новия брой на " Стандарт ", който към този момент е на вестникарските сергии!
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР