Ще бъде предимно слънчево с разкъсана висока облачност. Около и

...
Ще бъде предимно слънчево с разкъсана висока облачност. Около и
Коментари Харесай

Слънцето е в твоите коси и други добри вести от синоптиците

Ще бъде най-вече слънчево с раздрана висока облачност. Около и след обяд над западната половина от страната ще се развива купеста, над Югозападна България - купесто-дъждовна облачност и тук-там там ще има краткотрайни превалявания. В обособени планински региони преваляванията ще са интензивни и съпроводени с гръмотевици. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са сред 25° и 30°, в София - към 25°.

В планините ще доминира слънчево време. След обяд над масивите от Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там ще има краткотрайни, краткотрайно интензивни превалявания и гръмотевици. Ще духа сдържан вятър от изток-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 18°, на 2000 метра - към 11°.
-->
По Черноморието ще е най-вече слънчево. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 22°-24°. Температурата на морската вода е 20°-22°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

През идващите дни ще доминира слънчево време. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, в петък единствено на обособени места в западните планински региони ще превали, а в събота и неделя на повече места в Западна и Централна България ще има краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевици. Вятърът ще е слаб, по Черноморието до сдържан от север-североизток. Максималните температури ще са сред 25° и 30°. В понеделник повече слънчеви часове ще има в източните региони. Над западната половина от страната въздушната маса ще остане неустойчива, с развиване на конвективна облачност, краткотрайни превалявания и гръмотевични бури; покачва се вероятността за местни интензивни и обилни по количество превалявания, там и дневните температури ще са с 3-4 градуса по-ниски. Във вторник и сряда синоптичната конюнктура ще се задържи без основна промяна; най-вече слънчево ще е в Източна България, а в Западна и Централна, към и след обяд, с краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевици. Вятърът ще е слаб от североизток, нощем в доста региони краткотрайно ще стихва.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР