Ще бъде ли удължена грипната ваканция за учениците? Този въпрос

...
Ще бъде ли удължена грипната ваканция за учениците? Този въпрос
Коментари Харесай

Удължават грипната ваканция!

 Ще бъде ли удължена грипната почивка за учениците? Този въпрос си задават все по-често освен децата, само че и техните родители. Plovdiv24.bg има информация, че вероятността четвъртък и петък (12 и 13 март) да бъдат оповестени за неучебни дни е доста огромна. Дори това да не се случи в цялата страна, сигурно ще има области, в които образователните занятия ще бъдат обновени най-рано на 16 март - понеделник.

Образователното министерство има подготвеност да извърши всички незабавни ограничения на кабинета, свързани с другия проблем, обхванал България от през вчерашния ден - ковид. Това съобщи пред публицисти отрасловият министър Красимир Вълчев след изключителното съвещание в Министерски съвет.

До сряда всички учебни заведения са в грипна почивка. По отношение на детските градини ще се взема решение ден за ден. Според просветителния министър няма заплаха за учениците да не могат да се приготвят за външното оценяване.

" В момента най-голямото ми безпокойство е, в случай че продължи по-дълго тази грипна почивка, надлежно да не може да се преструктурира материалът “, съобщи министър Вълчев.

" Има изключителни ограничения в Плевен и Габрово, евентуално на следващия ден или вдругиден в допълнение ще удължим ваканцията ", изясни Вълчев. Дали обаче превантивните ограничения няма да важат и за други области и грипната почивка да бъде удължена в цялата страна - следва да узнаем още тази седмица!
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР