Ще бъдат изцяло опростени наемите до края на годината на

...
Ще бъдат изцяло опростени наемите до края на годината на
Коментари Харесай

Министър Николова с изключителна важна информация за наемите на обекти в Слънчев бряг, които не работят

Ще бъдат напълно опростени наемите до края на годината на обекти в Слънчев бряг, които не са отворени за туристи. Предстои да създадем разбор кои ще са те, като това ще важи за обекти, които са под егидата на „ Слънчев бряг “ АД. Решението беше мъчно, само че го взехме, защото страната влиза в ситуацията на сектора. Знаем за усложнението сега и че туризмът е най-засегнатият бранш.

Това съобщи в Слънчев бряг вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова  Марияна Николова Марияна Николова е родена на 16 септември 1975 година Завършила е „ Публична администрация и. Тя бе безапелационна, че най-големият ни курортен комплекс е напълно квалифициран да поеме туристите, които се чакат идващите месеци. 2020 е годината на българските туристи, на които разчитаме, разгласи още тя. Прилага се цялостна стерилизация на всички обществени пространства, както и на зелените площи, а видеонаблюдението действа изцяло. Около 350 камери работят за сигурността на посетителите, стана ясно от думите й.

Марияна Николова: Украинските туристи ще пътуват за България също при облекчени условия

Министърът на туризма добави, че с 50% ще се понижи и таксата за паркиране в курорта. Създадена е специфична апликация за чужденци, която е в тяхна помощ. Чрез нея незабавно може да се заплати паркирането в синята зона, като в този момент цената е 50 цента на час, уточни вицепремиерът. В момента тук почиват германци, нидерландци и чехи.

Местата за настаняване са резервирани за месец август на цялостен потенциал, заяви министърът на туризма. Очакваме през септември и двудневни, и тридневни визити, а август - едноседмични пакети. За септември има доста еднодневни резервации, както и седмични, и уикенд пакети. Разчитаме българите да посетят повече места за настаняване в страната си, да видят нашите културно-исторически забележителности. Подготвяме взаимно с Асоциацията на екскурзоводите самодейност за малко познатите места у нас, която ще разпространяваме в онлайн пространството, заяви Николова.

Благодаря на всички хотелиери, които макар пандемията не затвориха своите обекти и не освободиха личния състав. Благодаря за подадената ръка, би трябвало да търсим решения. Изработваме и екшън проект, който ще очертае подготовка за идния зимен сезон, той е доста значим. Ще основа профилиран съвет към министерството, в който ще бъдат включени специалисти и представители на бизнеса, заяви също тя. В него ще бъдат готови спешни оферти за новия зимен сезон и превъзмогване на следствията от Ковид-19, оповестяват от пресцентъра на Министерството на туризма.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР