Щатският финансов министър Steven Mnuchin обяви, че Доналд Тръмп е

...
Щатският финансов министър Steven Mnuchin обяви, че Доналд Тръмп е
Коментари Харесай

САЩ: Готови сме да облекчим Huawei, ако търговските преговори напреднат

Щатският финансов министър Steven Mnuchin разгласи, че Доналд Тръмп е подготвен да облекчи наложените от Съединени американски щати ограничавания на Huawei. Това ще стане, в случай че се реализира напредък при комерсиалните договаряния с Китай. Без договорка, Вашингон ще продължи да поддържа митата си, с цел да понижи своя недостиг.

„ Мисля, че това което Тръмп споделя е да продължим с търговките договаряния и той ще облекчи някои неща за Huawei. Китай би трябвало да му даде комфорт и някакви гаранции. Това въпреки всичко са въпроси за националната сигурност. “, сподели той на среща на финансовите министри на Г20.

Съединени американски щати наложи и по-късно усили митническите такси за китайски богатства, като мярка да понижи комерсиалния недостиг на Щатите и в символ на митинг против нечестните практики. Тръмп упрекна в шпионаж китайския колос, както и в кражба на интелектуална благосъстоятелност. От Huawei не престават да отхвърлят, само че въпреки всичко бяха поставени в черния лист.

„ Както до в този момент споделяме, диалозите за Huawei са диалози за националната сигурност и са обособени от търговията. Ако Китай желае да продължим със договорката, ние сме подготвени за това при изискванията, които сме сложили. Ако Китай не желае, то президентът Тръмп на драго сърце ще продължи с митата, с цел да балансира връзките. “, добави Mnuchin в изявление за CNBC.

Финансовият министър разяснява и другата преживелица, която е от голяма важност доста софтуерни производители, а и освен – митата против Мексико. Администрацията счита, че Мексико ще съблюдава контрактуваните задължения, само че Тръмп си резервира правото да наложи цени, в случай че това не стане.
Показва ли Съединени американски щати уязвимост и, че действително работата с Huawei не е толкоз поради национална сигурност, колкото, с цел да има той разменна монета?
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР