Щатски апелативен съд се произнесе, че Доналд Тръмп не може

...
Щатски апелативен съд се произнесе, че Доналд Тръмп не може
Коментари Харесай

Щатски съд: Тръмп не може да блокира хора в Twitter

Щатски апелативен съд се произнесе, че Доналд Тръмп не може да блокира хора в Twitter. Ако ограничи правото на някой консуматор да вижда неговите изявления и да му написа, той нарушава правата му от Първата корекция на Конституцията на Съединени американски щати.

Конституцията не разрешава на президента да изключва хора от отворен онлайн разговор, просто тъй като показват отзиви, с които той не е склонен, разясняват от Independent.

Президентът и много хора от неговата администрация са обект на правосъдно гонене.  Потребители на обществената мрежа желаят да ги осъдят, тъй като са блокирани и не могат да виждат техните профили. Ищците употребяват аргумента, че сметките на тези политици в Twitter са обществен конгрес. Нямат право да не разрешават достъпа им до него.

Съдии от едно от апелативните съдилища на Съединени американски щати се съгласяват с това и не разрешават на Тръмп да блокира хора.

В решението обаче излиза наяве, че не е прегледано дали политиците имат право да блокират хора посредством персоналните си сметки. Не е взето поради и до какъв брой Първата корекция може да се приложи към технологията и обществените мрежи, поради метода, по който те управляват платформите си.

Най-важното обаче остава, че един политик в Съединени американски щати, който употребява профил, с цел да осведоми обществеността за работата си, няма право да лимитира достъпа на хората, с които не е склонен.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР