Щатът Илинойс разреши употребата на марихуана, като губернаторът помилва хиляди

...
Щатът Илинойс разреши употребата на марихуана, като губернаторът помилва хиляди
Коментари Харесай

Американският щат Илинойс разреши употребата на марихуана

Щатът Илинойс позволи използването на марихуана, като губернаторът помилва хиляди с минали присъди за дребни количества канабис, предава AFP.

Законът ще разреши на поданици на възраст над 21 години да закупуват законно марихуана и ще анулира хиляди присъди в целия щат, предава " Фокус ".

" Възстановяваме правата на десетки хиляди поданици на Илинойс. Ние привеждаме в регулация и сигурност по-рано рисковия и противозаконен пазар и сътворяваме нова промишленост, която слага капитала в основата си ", съобщи губернаторът на Илинойс Джей Робърт Прицкер в особено изказване.

Във вторник вечерта Прицкер разпореди 11 017 помилвания за хора с присъди за дребни количества канабис, първият кръг от плануваните за опрощение и реабилитиране общо над 700 000 души.

Според изказването новият закон ще вкара 25 % от приходите от продажба на канабис в щата, с цел да помогне на „ общностите, наранени най-силно “ от по-ранното противопоставяне на марихуаната.

" Днес направихме още една крачка към справедливостта на фона на несполучливата война против опиатите и непропорционалното влияние, което имаше тя върху цветните общности ", съобщи щатския прокурор на окръг Кук Ким Фокс.

Жителите на Илинойс на възраст 21 и повече години към този момент ще имат право да имат законно 30 грама канабис, пет грама концентрат на канабис или 500 мг THC - главната дейна съставна част на канабиса - съдържащи се в артикул, пропит с канабис./www.24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР