Щастливото прасе е място за щастливи хора, които изпитват любов

...
Щастливото прасе е място за щастливи хора, които изпитват любов
Коментари Харесай

Щастливото прасе – място за щастливи хора

" Щастливото прасе " е място за щастливи хора, които изпитват обич към храната. Което напълно не ги прави свине, никога. Но закачката остава и точно тя придава един ухилен и нехаен сексапил на това място, което аз най-сетне посетих.

Повечето от вас сигурно са чували за притежателя – Джун Йошида, създател на кухнята в " Брасери " и други, не толкоз концептуални, заведения. Тук той е направил едно радостно и шарено място, с ухилен и скромен личен състав, който може да ти донесе салатата, без да ти е дал принадлежности (няма такова изтезание за сетивата), само че ти някак си не му се сърдиш, но въобще. Особено в случай че си там в ден като оня – безоблачен, топъл септемврийски ден, в който есента наподобява по-далеч от лятото. В подобен ден можеш да седнеш на терасата и откакто прочетеш разпечатаното на А4 меню, да избереш нещо от обедната или постоянната листа.

Ние избрахме: зелена салата със свински филенца и сусамов дресинг (превъзходна, само че с прекомерно малко филенца), раци (варени в зеленчуков бульон и сервирани с лимонен дресинг отстрани), домати, пълнени с жито (не ги пробвах, само че се твърдеше, че стават) и патладжан, пълнен със зелена леща и шафран (с хубава плънка, само че другояче прекомерно естествен самичък по себе си). За десерт опитахме десерта от обедното меню – смокинов сладкиш, който малко ме разочарова с пандишпанения си блат, само че пък като цяло имаше ненадейно уравновесен усет.За мен персонално това място дава обещание доста опити с артикули и подправки, които напълно не са явни за фена на българска или " европейска кухня ", каквото и да значи това определение. В менюто участват и доста коктейли – алкохолни, зеленчукови и плодови, което прави това място и отлично просто за пийване. Без освинване, несъмнено.

" Щастливото прасе " е на бул. " Цариградско шосе " 17, напълно покрай Орлов мост.

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР