Щастието е условно и ситуационно състояние. Има щастливи хора в

...
Щастието е условно и ситуационно състояние. Има щастливи хора в
Коментари Харесай

Прав ли е? Проф. Андрей Пантев с тежки думи за това идва ли война и от къде

”Щастието е условно и ситуационно положение. Има щастливи хора в пандиза и нещастни в Холивуд – том даже има повече самоубийства, в сравнение с в пандиза. В последното си изявление Тенеси Уилямс преди да се самоубие той споделя, че ”щастливи са единствено безчувствените хора ”. Когато мъчително изживяваш фамилна или другарска среда, интелектуалния, духовния, гражданския климат, моралното здраве на своето общество, ти не можеш да бъдеш благополучен, тъй като постоянно ще има негодници, само че популярност Богу ще има и благородни хора, които не изчезват ”.

Това сподели професор Андрей Пантев в ефира на предаването ”Офанзива с Любо Огнянов ” по Канал 3.

”Злото в никакъв случай няма да бъде победено, тъй като то е заложени в естествената същина на индивида – индивидът е добър, индивидът е неприятен. Човекът е непрокопсаник, индивидът е рицар. Това лежи в главната част на всички религии, освен страхът от гибелта, които също е мотивация за религия. Не инцидентно във всички галактически, сантиментални, авантюристичен одисеи, писателите фантасти вкарват хора, които летят в галактики и сред тях има обич и ненавист, има злоба и всеотдайност, тъй че човешкият живот е низ – индивидът може да бъде доста добър и доста неприятен, според по какъв начин се случи – това не е естествена същина. Никога един човек не може да бъде единствено добър, в него тлеят въглищата на предходни генни, духовни предпоставки, при които може да си добър в една конюнктура и злобен, даже нечовечен при друга. Тази концепция безконечна любов, безконечна истина в света е неосъществима. Затова Айнщайн написа, че четвъртата Световна война ще стартира с камъни, което значи, че експанзията постоянно ще съществува в човешкия жанр и това е нещастието на нашето общочовешко племе, че се избиваме повече, в сравнение с се обичаме ”, продължи с коментара си професора.

„ Естествено, че при такава война, при която Москва бомбардира Вашингтон и Вашингтон назад и тук Младост ще гръмне в кълбо от нуклеарен гърмеж няма по какъв начин да бъде, само че ще има войни, които са част от историята, ще има унизени и оскърбени. Основната драма на човешкия живот на тази планета е, че технологическия развой доста по-напред ”, добави той.

„ Войни ще има. Малки! Има една доктрина още от времето на великия откривател Тесла, която споделя, че с цел да има мир би трябвало да има две доста мощни военно-политически центрове. Това по-късно е осъществено по време на блоковата система, при която задържането със мощ май-беше по-ефективно от сегашните местни войни, които към този момент не са чак толкоз легални и всевъзможен малък случай може да провокира величави, страховити, унищожителни, верижни ответни реакции ”, безапелационен е Андрей Пантев.

”Повечето балкански политически дейци, не знам от комплекс ли, са да не кажа шушумиги, само че много кротки в своето държание. Когато се натрупат напрежение, предизвестие, закани, обединения, съюзи гаранции, тогава от една кибритена съчка може да избухне барутеното буре ”, счита професор Пантев.

„ Започнаха да убиват вярата в добротата на човешкия жанр. Не можеш да приказваш за мир и да се въоръжаваш до зъби ”, съобщи той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР