Щабът за борба с коронавируса ще продължи работа и след

...
Щабът за борба с коронавируса ще продължи работа и след
Коментари Харесай

Мутафчийски ще реши за рестарта на туризма

Щабът за битка с ковид ще продължи работа и след края на изключителното състояние, разгласи ръководителят му ген.-майор Венцислав Мутафчийски. По думите му министър председателят Бойко Борисов е дал съответни задания за изясняване на по-нататъшните ограничения и правила на живот в изискванията на Коронавирус зараза.

Щабът ще дава отговор за ограниченията, които ще бъдат наложени, с цел да се възобнови туризмът у нас. Трябва да се направи мониторинг на цялата информация, която идва от страните в Европейския съюз, както и в международен мащаб.

Относно наложителната карантина след пътешестване в чужбина, проф. Мутафчийски посочи, че министър председателят е инициирал диалози с водачите на страни от района за въвеждане на реципрочни ограничения, каквато е рекомендацията на Европейската комисия.

„ PCR пробата не заменя карантината, тъй като има хора, които са влезнали от чужбина и към 10-ия ден се открива, че са заболели. Най-силното оръжие против тази зараза са карантинните ограничения “, добави той.

Той съобщи, че сега се работи върху изработването на правила за самолетния туризъм. Мутафчийски изясни, че се разисква смяна в климатичните системи на летателните машини  и пасажерите да не се разполагат шахматно.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР