Щабът за борба с коронавируса ще поиска удължаване на извънредната

...
Щабът за борба с коронавируса ще поиска удължаване на извънредната
Коментари Харесай

Кунчев: Този вирус не се държи нормално

Щабът за битка с ковид ще изиска удължение на изключителната епидемиологична конюнктура и след 30 юни поради многото инфектирани в последните дни. Това сподели пред Българска национална телевизия основният държавен здравен контрольор доцент доктор Ангел Кунчев.

Рано е да кажем дали това е завършена втора вълна, ще стане ясно малко по-късно. Това е забележителна смяна в обстановката в страната, тъй като има забележителен скок на заболелите по отношение на предходните две седмици ", сподели доктор Кунчев.

Ние сме на пето място измежду десетте балкански страни - надалеч преди нас са Македония, Румъния, Албания, Турция и Сърбия.

Гърция е много по-назад поради строгите ограничения, които приложи - заключи всички у дома, само че въпросът е дали обществото ще одобри такива ограничения. Нека да забележим по какъв начин ще се развият нещата от тук нататък,

" Разликата при предходния пик с към 320 приети в болница и настоящия пик с още веднъж към 320 инфектирани е в подготовката на лечебните заведения, на лекарите, на цялата система, както и в съществуването на медикаменти и на защитни средства.

" Лично моята прогноза, че вирусът ще се ограничи доста през летния сезон, въобще не се сбъдна. Той изобщо не се държи като естествен респираторен вирус и продължава да се популяризира много всеобщо.

Надяваме се той да отслабва, само че към момента нямаме никакви доказателства в тази посока. 20% от инфектираните се нуждаят от лекарска интервенция, а 4-5% имат потребности от интензивно поделение.

Той сподели още, че най-големите огнища в Пазарджишко, Сърница и Доспат са овладени и там няма новозаразени.

Ннеспазването на ограниченията води до нови болни. Появяват се случаи на от ден на ден места в страната, а това е най-опасното, тъй като няма по какъв начин да ги държим под надзор ", добави Кунчев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР