Шри Ланка забранява носенето на бурка и ще затвори повече

...
Шри Ланка забранява носенето на бурка и ще затвори повече
Коментари Харесай

Шри Ланка забранява бурките и затваря ислямски училища

Шри Ланка не разрешава носенето на бурка и ще затвори повече от хиляда ислямски учебни заведения , съобщи министър на държавното управление в събота, оповестява " Ройтерс ".

Министърът на публичната сигурност Сарат Веерасекера разяснява на конференция, че е подписал документ в петък за утвърждение от кабинета, с който се не разрешава цялостното покритие на лицето, носено от някои мюсюлмански дами на учредения за " национална сигурнос т ".

" В ранните ни години мюсюлманските дами и девойки в никакъв случай не са носили бурка . Това е симптом на набожен екстремизъм , който се появи неотдавна . Определено ще го забраним. "

Носенето на бурка в мажоритарната будистка нация бе краткотрайно неразрешено през 2019 година след , които убиха над 250.
 300 арестувани за офанзивите в Шри Ланка на Великден
300 арестувани за офанзивите в Шри Ланка на Великден

При терора през април починаха повече от 250 души, a 500 други бяха ранени

По-късно същата година Готабая Раджапакса, прочут най-много със смазването на десетилетния протест в северната част на страната като министър на защитата, бе определен за президент , откакто даде обещание да се пребори с екстремизма .

Раджапакса е упрекнат за нарушавания на правата на индивида по време на войната, обвиняванията, които той отхвърля.

Веерасекера разяснява, че държавното управление възнамерява да забрани повече от хиляда медресета (ислямски училища), които съгласно него нарушават националната просветителна политика . " Никой не може да отвори учебно заведение и да преподава на децата каквото си желае ", сподели той.

Правителствените дейности против бурките и учебните заведения следват заповед от предходната година за кремиране на жертви на COVID-19 - срещу желанието на мюсюлманите , които погребват своите мъртви.

Тази възбрана е анулирана по-рано тази година след рецензии от Съединени американски щати и интернационалните правозащитни организации.
 Швейцария гласоподава на референдум за възбрана на бурките
Швейцария гласоподава на референдум за възбрана на бурките

Швейцария гласоподава в неделя дали да забрани покриване или скриване на лицето
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР