Шприцът за сладки - грациозен помощник при приготвянето на носещи

...
Шприцът за сладки - грациозен помощник при приготвянето на носещи
Коментари Харесай

Как да си направим шприц за сладки

Шприцът за сладки - изящен асистент при приготвянето на носещи приятност за окото и небцето сладки, може да се подготви и в домашни условия.

Освен че излиза по-изгодно да си ги приготвяте сами, след използването се изхвърля, без да се постанова разчистване на така и така сложните за поддръжка пластмасови или найлонови шприцове.

Домашните шприцове са по-лесни за приложимост и разрешават по-добър надзор при декориране.

Приготвянето им може да се съпостави като карането на колело – първоначално може да ви се коства мъчно, само че откакто един път се научите, всичко става доста елементарно.

Преди да започнете, си набавете:

1. Пергаментова хартия

 Шприц за сладки

2. Ножици

Първата ви задача е да отрежете колкото е допустимо по-правилен квадрат от рулото с пергаментова хартия. След това обърнете отрязаното парче с подвитите краища надолу. Отрежете диагонално, тъй че да се получат два симетрични триъгълника (равнобедрени). Така от всеки квадрат ще имате материал за два шприца за сладки.

Следващата стъпка е да хванете двата дълги края. Сложете хратията на равна повърхнина със завитите краища нагоре. Вземете единия край и с него оформете фуния, стигаща доникъде на триъгълника.

Трябва да се образува права линия тъкмо от средата на триъгълника до края на фунията. Хванете горния необятен завършек на завършената на половина фуния, придържайки с пръстите на едната ръка, а с другата завийте другия свободен завършек на пергаментовата хартия.

След като извършите това и хванете всички краища дружно, ще видите, че на дъното се е образувала дупка. Ако тя ви се коства по-голяма от нужното, можете да я стесните, благодарение на леко евакуиране на двата горни края на фунията.

След това сгънете трите стърчащи края на хартията на открито в права линия, тъй че да се изравни с останалата част на фунията. Вашият домакински пулверизатор за сладки е подготвен!

При потребление не запълвайте повече от 2/3 от него. След като поставите примес вътре, затворете фунията посредством огъване поредно на левия и десния ъгъл към средата, навийте ги дружно още 1-2 пъти и можете да започнете да украсявате.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР