Шоуменът Владимир Зеленски оглавява президентския рейтинг в Украйна, а сегашният

...
Шоуменът Владимир Зеленски оглавява президентския рейтинг в Украйна, а сегашният
Коментари Харесай

Шоумен оглавява президентския рейтинг в Украйна

Шоуменът Владимир Зеленски оглавява президентския рейтинг в Украйна, а сегашният президент Петро Порошенко е подобрил своята позиция. Това потвърждават данни от няколко социологически изследвания, оповестени в Украйна.
Така, съгласно социологическата група " Рейтинг ", Владимир Зеленски в сегашния миг е подкрепян от 19% от тези, които са решени и имат намерение да гласоподават. Според взаимното проучване на Центъра за обществени и маркетингови изследвания „ Социс”, Киевския интернационален институт по социология и Центъра „ Разумков”, неговият рейтинг е още по-висок - 23%, написа ТАСС, представени от БГНЕС.
Но по отношение на второто място индикаторите на социолозите са разнообразни. Според „ Рейтинг “, то е за водача на партия Батищкина Юлия Тимошенко с 18,2%. Останалите слагат там настоящия президент, Петро Порошенко, с 16,4% и Тимошенко на трето – единствено с 15,7%.
Настоящите анкети за първи път през последните години демонстрираха промени в желанията на украинските гласоподаватели. Преди това, повече от половин година, Юлия Тимошенко непроменяемо беше водач във всички рейтинги. В същото време сегашният настоящ началник на страната постоянно даже не попадаше в челната тройка. Само преди месец той можеше да разчита единствено на четвърто-пето място.
Въпреки това, съгласно данните за януари, позицията на Порошенко се е подобрила, до момента в който петорката на водачите не се е трансформирала като цяло. Първата тройка през януари е следвана от водача на Опозиционна платформа - За Живот, Юрий Бойко с 9,3% до 10%, според от анкетата, и някогашния министър на защитата Анатолий Гриценко с 8,1% до 8,5%.
В същото време социолозите означават, че Зеленски има максимален капацитет за електорален напредък. " Зеленски има относително по-високи електорални индикатори измежду гласоподавателите в южната и източната част на страната, в Киев той дели преимущество с Порошенко, а в Донбас с Бойко, отбелязва групата " Рейтинг ".
В изследването на „ Рейтинг “ са взели присъединяване 6 000 респонденти, а участниците в взаимното проучване са съумели да интервюират 11 000 украинци на възраст 18 и повече години посредством персонални изявленията. Проучванията са извършени от 16 януари до 29 януари 2019 година, като грешката от резултатите не надвишава 1,3%.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР