Шотландия предложи да се декриминализира притежанието за лична употреба на

...
Шотландия предложи да се декриминализира притежанието за лична употреба на
Коментари Харесай

Шотландия обмисля да узакони притежанието на наркотици

Шотландия предложи да се декриминализира притежанието за персонална приложимост на всевъзможен тип опиати, като съобщи, че това ще ѝ помогне да се пребори с наркотичната смъртност в страната, която е най-високата в Европа, съобщи Българска телеграфна агенция.

Правителството в Единбург счита, че узаконяването на притежанието на опиати за персонална приложимост ще разреши лицата с наркотични проблеми да бъдат лекувани и подкрепяни, вместо да бъдат подвеждани под отговорност, а на тези, които са в интервал на рехабилитация, ще се даде по-добър късмет да си намерят работа.

„ Въпреки че знам, че сходни оферти пораждат диспути, те са в унисон с нашата социална политика на опазване на здравето и следват националната ни идея да подобряваме, както и да спасяваме човешкия живот “, гласи изказването на шотландския министър на лекарствената политика – Елена Уитам.

„ Ние работим интензивно с властовите лостове, които имаме, с цел да понижим смъртността от опиати, и въпреки да сме длъжни да създадем още доста, нашият метод просто е в несъгласие със законодателството в Уестминстър, с което би трябвало да работим дружно “, добави Уитам.

Говорител на премиера на Англия Риши Сунак отхвърли каквато и да е смяна с думите: „ Не се възнамерява смяна в твърдата ни позиция във връзка с опиатите “.

С 327 смъртни случая приблизително на милион души Шотландия е била с най-високата смъртност от опиати в Европа за 2020 година

Някои страни декриминализираха в друга степен притежанието им. Здравни специалисти настояват, че това ще разреши на употребяващите редовно опиати да бъдат третирани като пациенти, а не като нарушители.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР