Шокираща присъда на трафиканти на мигранти издаде гръцки съд -

...
Шокираща присъда на трафиканти на мигранти издаде гръцки съд -
Коментари Харесай

Шок! Кого осъдиха на над 380 години затвор

Шокираща присъда на трафиканти на мигранти издаде гръцки съд - петима са наказани общо над 380 години затвор.

Тарифата им достигала до 12 000 евро за трансфер от Турция до гръцки остров. Наказателният съд на област Додеканези осъди петима трафиканти на незаконни мигранти на общо 381 години затвор и санкция от 386 хиляди евро, осведоми БНР.
-->
Разследването по случая потвърди пред съда, че петимата са превозили с транспортен съд от Турция до остров Кос 377 незаконни мигранти.

Осъдените са чужденци - трима ливанци и двама сирийци. Тарифата е била сред 5 000 и 12 000 евро за всеки пасажер, като са им подсигурили и подправени документи за придвижване в европейските страни.

Наказанието се утежнява от  мнение на техническите специалисти, че  трафикантите са направили промени в структурата на плавателния съд, с което са сложили на риск живота на всички пасажери.

Гръцкото законодателство е доста строго против трафика на хора, като планува пожизнен затвор, акцентират в мнения адвокати.

По време на делото на подсъдимите не е прието никакво смекчаващо виновността събитие макар опитите на отбрана.

Във връзка със случая управляващите предизвестяват и вътре в страната водачите да не транспортират в колите си непознати лица, които може да незаконни мигранти.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР