Шофьорите на камиони, които се включиха в протестите на пътностроителните

...
Шофьорите на камиони, които се включиха в протестите на пътностроителните
Коментари Харесай

Протестиращите шофьори на пътностроителните фирми ще бъдат глобени

Шофьорите на камиони, които се включиха в митингите на пътностроителните компании, ще бъдат санкционирани за нарушение на правилника за придвижване. Това се схваща от известие на Министерство на вътрешните работи, в което се прецизира, че водачите на тежкотоварните коли са били привикани в полицията, с цел да получат наказателни постановления.

Пътностроителните компании проведоха четири митинга в центъра на София, като блокираха за няколко часа придвижването в региона на президентството и Министерския съвет. Те упорстват да им бъдат платени към 900 млн. лв. за към този момент свършена от тях работа. Вчера, след среща на представители на сектора с районния министър Виолета Комитова се разбра, че има доближаване на позициите на двете страни и до два дни се чака да има финално компромисно решение на казуса. В този интервал няма да има и митинги.

От Министерство на вътрешните работи прецизират, че утвърденият митинг със съгласувателно писмо на Столичната община опонира на организацията на придвижването в София, която не разрешава влизането на товарни коли и строителни машини с позволена оптималната маса над 4 тона от 7 до 21 ч. в центъра на града.

" За възбраната за влизане на тежкотоварни машини беше известена Българска браншова камара " Пътища ". При осъществяване на протестните дейности чиновниците на Министерство на вътрешните работи са открили нарушение на Закона за придвижване по пътищата и общински разпореждания, за което ще бъдат формирани наказателни постановления ", пишат от полицията.

От там прецизират още, че на водачите са задавани и въпроси, свързани с настоящи следствия за злоупотреби със средства от държавния бюджет в строителния отрасъл.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР