Шофьорът, който в петък блъсна 49-годишна жена от Самоков, е

...
Шофьорът, който в петък блъсна 49-годишна жена от Самоков, е
Коментари Харесай

Дрогиран, премазал жена в Самоков, остава в ареста

Шофьорът, който в петък блъсна 49-годишна жена от Самоков, е с повдигнато обвиняване за причиняване на междинна телесна щета. Той е арестуван за 72 часа, заяви наблюдаващият прокурор от Районната прокуратура в София Емил Трендафилов.

"Наказанието, което планува Наказателният кодекс, е "лишаване от независимост " от 1 до 6 години. Вероятно ще бъде променено обвиняването ", сподели обвинителят.

Пострадалата е служителка, обслужваща платената зона за паркиране в Самоков.

Жената е настанена в столичната болница "Света Анна " в извънредно тежко положение.

"При направения тест се оказа, че ръководи МПС след приложимост на наркотични субстанции - марихуана и кокаин. Лицето има престъпни прояви. Живее в Самоков, след което живее в Холандия. На 10-и се завръща в България, след което прави съответното произшествие ", изясни Юри Николов - заместител шеф в МВР-София област

.От районното ръководство Самоков потвърдиха, че арестуваният има и предходни нарушавания, осъществени под въздействието на опиати. Комисар Иво Назаров сподели: "Причинявало е пътнотранспортно произшествие, само че, все още на действието, е било малолетно и не е носело наказателна отговорност. През 2017 година му е водено бързо произвеждане за ръководство на МПС още веднъж след приложимост на наркотични субстанции ".

Предстои да бъдат направени още експертизи, обясниха от Министерство на вътрешните работи.

Според очевидци, водачът въобще не е видял дамата и в действителност е минал през нея два пъти.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР