Шофьор на ТИР сигнализира за неправомерна глоба на "Дунав мост"Отново

...
Шофьор на ТИР сигнализира за неправомерна глоба на "Дунав мост"Отново
Коментари Харесай

Има ли проблем с тол системата?

Шофьор на ТИР алармира за непозволена санкция на "Дунав мост "

Отново сигнали за проблем с тол системата. Шофьор на ТИР се свързва с и оповестява, че е санкциониран със 750 лв. за неплатена тол такса. Мъжът счита, че санкцията му е непозволено наложена и се дължи на неточност в системата. От АПИ направиха инспекция по случая.

Илиан Карачоров транспортира химикали в страната и в чужбина. При следващия му курс на контролно-пропускателен пункт „ Дунав мост “ поражда проблем.

„ Отивам на кантара, минавам инспекция на документи и се открива, че нямам платена такса към БГ ТОЛ “, изясни той.

Останал сюрпризиран, тъй като в тира му е инсталирано бордово устройство с вграден GPS.

„ Автоматично регистрира таксите на километрите, то се вижда, дори и на камерите, на фотосите. Захранването им е постоянно”, разяснява още Илиян.

Начислена му е санкция в размер на 750 лв..

„ Плащаме ги, несъмнено, заплащат се и те пускат, другояче не ме пускат да мина “, добавя той.

Глоба на същия пропускателен пункт получава и Сашо – интернационален транспортьор от Македония.

„ От банката имам документ, че съм го заплатил, служителката ми споделя, че нямам платено, снимала ме е камера “, изяснява водачът.

От компанията, в която работи Илиан, за последната една година са платили над 10 обезщетителни санкции.

„ Почти няма водач в нашата компания, който да не е потърпевш по този метод. Операторът, който ръководи услугата, само изяснява, че не е работило бордовото устройство в автомобила “, добавя притежателят на компания за товарни транспорти Георги Георгиев.

От АПИ обясниха за NOVA, че в тази ситуация на Илиан е осъществена инспекция. Тя открила, че бордовото устройство на транспортното средство е било без зареждане. Добавиха, че когато лед знаците на устройството не светят водачът би трябвало да спре.

Собственикът на компанията, в която работи Илиан, има вяра на думите на служителя си – че LED знаците са били в редовност.

„ Дори да спре да действа, то минава да свети в червен режим “, прибавя Георгиев.

Според Камарата на автомобилните превозвачи доста от санкциите се начисляват поради проблем със самата тол система, а не поради недовиждане от водачите.

„ Българските превозвачи не са нарушители и не следва да бъдат третирани по този метод на границата ", споделя Димитър Димитров от Камарата на автомобилните превозвачи.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР