Двата тима взеха първите си точки на Евро 2024 в

...
Двата тима взеха първите си точки на Евро 2024 в
Коментари Харесай

Спектакъл между Грузия и Чехия завърши без победител

Двата отбора взеха първите си точки на Евро 2024 в зрелищен мач в Хамбург
Грузия и Чехия не излъчиха победител в дуел, който приключи 1:1, само че даде невероятна конспирация и страховит футбол. Така двата тима завоюваха първите си точки на Евро 2024, като за грузинците това е и първа точка изобщо в историята на страната на европейските шампионати.

Така двата тима са на трето (Чехия) и четвърто място (Грузия) в класирането с по 1 точка и актив от победа и загуба. ВАР имаше ефективно присъединяване в днешния дуел, а грузинския вратар Мамардашвили направи невероятни спасявания, които бяха двуцифрен брой в края на мача.

Началото несъмнено подвигна упованията, тъй като и двата тима се втурнаха в офанзива още от първата минута. А след няколко грузински набега, Чехия бе този отбор, стигнал до първите шансове. След единствено 3 минути футбол на Георги Мамардашвили му се наложи да прави поредност от спасявания, освен това в границите на по-малко от 60 секунди.

Постепенно точно чехите започнаха да управляват играта и се настаниха към наказателното поле на противника, като затрудняваха много грузинците след дълги тъчове, ориентирани покрай вратата.
 Снимка: Getty Images
Силните минути на Чехия се увенчаха с гол, който за тяхно страдание не бе зачетен. В средата на полувремето, в 23-ата минута, след следващото дълго странично мятане, Адам Хложек вкара за 1:0. След като Мамардашвили избави, а топката се отби в лицето, а след това и в ръката на Хложек, с цел да влезе в мрежата. И точно заради последната преживелица ВАР се намеси и анулира гола.

След към половин час игра Грузия надигна глава и съумя да преодолее натиска на противника, като на няколко пъти изправи на тръни отбраната в бяло, само че без да се стига до попадение.

В първата минута от добавеното време капитанът Кашия се освободи от двама бранители и стреля от няколко метра. Станек обаче избави, само че моменти по-късно му се наложи да се изправи против 11-метров углавен удар. Дузпата бе отсъдена за игра с ръка на Холеш по-рано в същата офанзива.
 Снимка: Getty Images
На бялата точка застана Жорж Микаутадзе, който не сбърка. Роденият във френския град Лион нападател прати противника си на голлинията в противоположния ъгъл, с цел да зарадва хилядите си сънародници по трибуните - 1:0 за Грузия.

Очакван чешки напън даде старт на второто полувреме, само че Грузия бе по-близо до гол, когато в 57-ата минута трима футболисти в алено изскочиха против двама в бяло. Кварацхелия подаде настрана към Меквабишвили, само че той стреля неопределено

И единствено секунди по-късно, в 59-ата минута, Патрик Шик изравни от куриозна обстановка. Топката бе центрирана от корнер на далечна греда, удари се в страничния дирек, след това в тялото на Шик и влезе във вратата за 1:1.
 Снимка: Getty Images
По-малко от 10 минути след изравняването голмайсторът Шик напусна контузен.

А по-късно като че ли още веднъж гледахме началото на мача - чешките футболисти бяха обсадили наказателно поле, само че без да съумяват да стигнат до попадение. Вратарят Мамардашвили бе като стена и спасявапе обстановка след обстановка. Отговорът на Грузия бяха контраатаки, най-много по левия фланг посредством Кварацхелия, само че също без да имат каквато и да било успеваемост.
 Снимка: Getty Images
До края на мача събитията бяха най-много пред грузинската врата, а в петата минута на добавеното време и безусловно последната офанзива на мача, резервата Саба Лобжанидзе направи непростителен пропуск. Той бе изведен самичък против чешкия вратар, само че стреля високо над вратата.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР