Шофьор е засечен да минава по централния софийски бул. Черни

...
Шофьор е засечен да минава по централния софийски бул. Черни
Коментари Харесай

Лудост: Шофьор фучи със 134 км/ч по централен софийски булевард

Шофьор е засечен да минава по централния софийски бул. " Черни връх " със скорост над 134 км/ч при ограничаване на скоростта в градски условия до 50 км/ч. На същия бул. при започване на юли шофьорът Георги Семерджиев аргументи тежка злополука, при която починаха две млади дами. Булевардът е изключително рисков и от дълго време е желано трасе за нощни гонки, тъй като от НДК нагоре бул. " Черни връх " е завършен като самолетна писта за политане - един километър необятен и равен асфалт с надолнище за внезапно форсиране на мощен мотор и до кръстовището с бул. " Джеймс Баучер " няма никакво затруднение, написа " Дневник ".

Само за седмица - от 12 до 18 август, екипите на столичната полиция са снимали с камери общо 9211 случая на водачи, които са карали с превишена скорост в София, заяви заместник-началникът на отдел " Пътна полиция " към Столична дирекция на вътрешните работи контрольор Радослав Начев.

В момента на булеварда се реализира 24-часов видеоконтрол с камери на Пътна полиция покрай мястото на злополуката. Поставена е стационарна камера, като се чака да бъде поставена и още една. За интервала от петък (19 август) до през днешния ден на булеварда е засечен лидер, който е карал със 134 км/ч при ограничаване 50 км/ч.

От полицията оповестиха и за други два случая на фрапантни нарушавания и неведнъж по-висока от разрешената скорост в градски условия. Единият случай е засечен на бул. " Цариградско шосе ", а другият на " Ботевградско шосе ", където коли са се движили със скорост от 164 км/ч. Собствениците на колите се търсят, ще им бъдат снети пояснения дали са карали те самите, или са дали транспортното средство на някой различен, след което ще им бъде наложена санкция.

По закон те ще получат възбрана да карат за период от 3 месеца при първо нарушаване, както и санкция от 700 лева и по 50 лева за всеки превишени 5 км/ч над ограничаването. Така водачът от " Ботевградско шосе " ще бъде санкциониран с 1250 лева, а на Цариградско - с 950 лева, защото там ограничаването на скоростта е 80 км/ч. Ако нарушаванията им са повторни в границите на една година, санкцията е двойна, а срокът за лишаване на шофьорска брошура е 6 месеца, изясни още Начев.

Само за седмица камери са снимали общо 9211 случая на водачи, които са карали с превишена скорост в София, заяви заместник-началникът на отдел " Пътна полиция " към Столична дирекция на вътрешните работи контрольор Радослав Начев

Със заповед на министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев ограниченията за надзор по пътищата са засилени, а линейният надзор (патрулни коли се включват и се движат в трафика) е изведен като предпочитан. Засечените извършители ще се извеждат от придвижването, с цел да им бъде наложена административна глоба на място.

Към момента най-честите нарушавания, засечени с линеен надзор, са потребление на мобилен телефон, лишаване на преимущество, прекосяване на алено и шофиране без предпазен колан, изясни Начев.

По думите му не престават инспекциите и глобите за приложимост на алкохол и опиати. За една седмица са направени 1191 инспекции, като на 25 водачи са формирани актове за шофиране след приложимост на алкохол, а на 12 други - за шофиране под въздействието на опиати. 10 водачи са отказали тест за алкохол и опиати. Полицията е лишила книжките на 78 водачи, а свалените регистрационни номера са 52.

По данни на Министерство на вътрешните работи от началото на годината до нощес в среднощ жертвите на пътни произшествия в цялата страна са 329, потърпевшите - 5190. Само за август става въпрос за 41 починали и 735 ранени. Година по-рано жертвите от 1 януари до 23 август са 310 при 4562 ранени. За същия месец жертвите са с 10 по-малко - 31.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР