Широкото ляво обединение около БСП се увеличи с нови граждански ...

Широкото ляво обединение около БСП се увеличи с нови граждански

Нинова: Парламентарните избори са много по-важни от президентските

Широкото ляво обединяване към Българска социалистическа партия се усили с нови цивилен организации, оповестиха от пресцентъра на Българска социалистическа партия.

Председателят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова подписа съглашения с ОКЗНИ, Групово дело "Народна мощ ", Федерация на консуматорите, КООСО, Съвет на европейската научна и културна общественост, НД "За обществено и гражданско общество ", Демократичен съюз на дамите и Групово дело "Памет и бъдеще ".

"Радвам се, че сме дружно, изключително в тези тествания и рецесии, в които има потребност от обединяване на съидейници към общи хрумвания. Българска социалистическа партия сме дирек на непоклатимост и предвидимост, към който се събират от ден на ден групи. Бедността и обществените неравенства се усилват. Трябва да се погрижим в тези сложни месеци за обществено слабите, за старите, за младите фамилии. Лявото е в напредък в Европа, тъй като актуалните казуси и множеството страдащи хора изискват леви решавания, " съобщи Нинова.

"Парламентарните избори са доста по-съществени от президентските. Само постоянно държавно управление ще преведе страната през рецесията. Служебното не може. Без нас в следващия парламент няма да може да се сформира държавно управление. Затова и отговорностите ни са още по-огромни, " уточни водачът на Българска социалистическа партия.

Източник: dnes.bg