Шествие във Велико Търново. Снимка: Искра.бг Стотици деца, ученици, учители, просветни

...
Шествие във Велико Търново. Снимка: Искра.бг
Стотици деца, ученици, учители, просветни
Коментари Харесай

Хиляди деца, ученици и учители се включиха в празничното шествие във Велико Търново

Шествие във Велико Търново. Снимка: Искра.бг

Стотици деца, възпитаници, учители, просветни дейци и жители се включиха в шествие за празника на буквите в историческата и духовната ни столица Велико Търново . Кметът Даниел Панов се обърна към тях с думите:

„ Искам да ви благодаря за всички достижения, за това, че издигате Велико Търново да бъде столица освен на историята, само че и на духовността. “

А малко по-късно показа и във Фейсбук:  „ Българският дух се усеща най-силно във Велико Търново – историческата и духовна столица! Хиляди деца, възпитаници, учители, студенти, преподаватели, създатели, дейци на културата и общественици се включиха в празничното шествие в Деня на българската писменост, култура и просвета и на славянската книжовост – 24 май! Три оркестъра изпълняваха химна на светите братя Кирил и Методий – „ Върви, народе възродени “.

„ Шествието мина през Стария град и доближи до Общината и паметника „ Майка България “. Участваха всички детски градини и учебни заведения, както и трите университета – ВТУ „ Св. св. Кирил и Методий “, НВУ „ Васил Левски “ и Филиал Велико Търново на Медицински университет „ Д-р Параскев Стоянов “. “, добави още градоначалникът.

Ученичката Даница Христова от Езиковата гимназия получи тазгодишната общинска премия „ 24 май “ , с която се удостоява най-заслужилият абитуриент. Тя показа пред „ БНР “, че счита да продължи да учи японска лингвистика . Според нея премията е доказателство, че когато поставя старания – това е методът, по който може да реализира задачите си .

Според младите великотърновци е значимо да пазим Кирило-Методиевото А,Б,В , тъй като същинската борба е тази на буквите, защото националност без книжовност не може да пребъде.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР