Шестото издание на международния кино-литературен фестивал „Синелибри“ започва през следващия

...
Шестото издание на международния кино-литературен фестивал „Синелибри“ започва през следващия
Коментари Харесай

Жан-Жак Ано e почетен председател на журито на „Синелибри“



Шестото издание на интернационалния кино-литературен фестивал „ Синелибри “ стартира през идващия месец .

„ Възпиание на възприятията “ е мотото, което сплотява филмите , направени по книги, които ще бъдат прожектирани тази година.

Над 300 прожекции на 45 кино лентата, множеството от които национални и международни министър председатели, ще бъдат показани на „ Синелибри “.

Модулът с филми, състезаващи се за Голямата премия за майсторска литературна акомодация, е озаглавен „ Ако всички мислеха еднообразно, нямаше да има надпревари “. В него участват седем защити заглавия, въодушевени от известни литературни творби, споделя шефът на „ Синелибри “ Жаклин Вагенщайн.

Жан-Жак Ано е почетен ръководител на журито на „ Синелибри “ . Той е един от дребното европейски режисьори с интернационална кариера, която обгръща повече от пет десетилетия и му носи най-престижните кино оценки в света. Творческият му път е белязан от дълга поредност литературни акомодации, в това число „ Борба за огън “, „ Името на розата “, „ Мечката “, „ Любовникът “, „ Седем години в Тибет “.

Зрителите ще имат опция да се насладят на най-новия филм на режисьора Франсоа Озон, който носи заглавие „ Лято 85 “, на една от най-дискутираните екранизации тази година - „ Берлин Александерплац “ по монументалния разказ на Алфред Дьоблин, както и на датския трилър „ Изключението “ на режисьора Йеспер Нилсен.

Състезателната стратегия ще предложи и кино лентата „ Минамата “ с Джони Деп в ролята на фотограф, който осветлява екологично злополучие със смразяващи последствия, и унгарската камерна драма „ Пилат “ по романа на Магда Сабо.

Филмовата версия на пиесата „ Бащата “, режисирана от Флориан Зелер, с присъединяване на звездния тандем Антъни Хопкинс и Оливия Коулман е също акцент в тазгодишната стратегия на „ Синелибри “.

Фестивалът стартира на 18-и октомври и ще продължи до 8-и ноември .

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР