Шестима от 13-те задържани за разпространение на детска порнография у

...
Шестима от 13-те задържани за разпространение на детска порнография у
Коментари Харесай

Какви санкции предвижда законът след акцията срещу детска порнография

Шестима от 13-те арестувани за разпространяване на детска порнография у нас са с мярка „ задържане под стража ”. Какви наказания планува законът у нас за сходни действия и по какъв начин да предпазим децата си, тематиката в „ Здравей, България ” разяснява специалистът по сигурност и някогашен началник на отдел " Киберпрестъпления " в ГДБОП Явор Колев.

Той е безапелационен, че закононарушението е тежко и не трябва да се подценява, макар че видеоклиповете не са направени от съответните обвинени. Максималната глоба за владение и разпространяване на материали с детска порнография у нас е отнемане от независимост за до 6 години, разяснява специалистът.

„ За да се създаде един подобен материал – клип или фотография, взе участие дете. Това не е живописен филм, в който вземат участие актьори. Това е филм, в който взе участие дете, в доста случаи и пеленачета даже. Това, което им се предизвиква, са тежки физически и душевен проблеми, които остават за цялостен живот ”, сподели още Колев.

Бившият началник на отдел " Киберпрестъпления " в ГДБОП изясни, че казусът със половото изнудване на деца в интернет у нас също не е за подценяване.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР