Шестдесет новоназначени инспектори по труда преминаха първото си обучение в

...
Шестдесет новоназначени инспектори по труда преминаха първото си обучение в
Коментари Харесай

Българската инспекция по труда партнира на европейска институция в първо по рода си обучение

Шестдесет новоназначени инспектори по труда минаха първото си образование в държавната администрация със съдействието на Европейския орган по труда (ЕОТ). То бе и първото по рода си образование на инспектори от национална администрация, чието финансиране и логистика се поема напълно от ЕОТ.

Пленарните сесии бяха отворени онлайн, с цел да се даде опция за включване в модулите на всеки искащ контрольор.

Сред акцентите на тридневното образование са въпроси, свързани с недекларирания труд и с трансграничната претовареност, в частност с командироването в границите на даване на услуги, които са изключително настоящи на фона на непрекъснато растящата подвижност на работната мощ. 

Обърнато бе внимание и на съдействието сред институциите от разнообразни страни при трансгранични следствия.

Заедно с теоретичните модули се организира и на практика – с инспекции на строителни обекти, ориентирани към откриване на недеклариран труд и инспекция за законосъобразното командироване в границите на даване на услуги. Инспекторите се срещнаха на място и с положителни практики по обезпечаване на здраве и сигурност при работа в строителството.

Като лектори в образованието се включиха представители на Европейския орган по труда, Министерството на труда и обществената политика и на Главна ревизия по труда.

Тридневното образование беше намерено от изпълнителния шеф на Инспекцията по труда инж. Екатерина Асенова. Тя съобщи на участниците и поздрави от министъра на труда и обществената политика Иванка Шалапатова, която ги приветства за избора на професионална реализация, ориентирана към поддръжка на хората.

„ Да работиш в една от най-старите институция в България е задача, изискваща мотивация, сили и професионализъм. Не мисля, че има по-силна мотивация да бъдеш предан на работата си от това да знаеш, че държиш в ръцете си орисите на толкова  хора “, означи Екатерина Асенова пред новите чиновници на Агенцията.

Тя подчертава върху значимостта на образованията, с цел да могат инспекторите по труда да подсигуряват в най-пълна степен използването на трудовото законодателство, което е в основата на обезпечаването на почтени условия на труд за българските служащи и чиновници. И призна, че разчита на новите попълнения в екипа с работата си да продължат да построяват имиджа на Инспекцията по труда като институция, работеща с мисъл за хората.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР