Шест условия постави СЗО на страните, които искат да отменят

...
Шест условия постави СЗО на страните, които искат да отменят
Коментари Харесай

СЗО с 6 условия за отмяна на ограниченията

Шест условия сложи СЗО на страните, които желаят да анулират въведените поради новия ковид ограничавания. Изискванията бяха оповестени от генералният шеф на Световната здравна организация (СЗО) Тедрос Аданом Гебрейесус, представен от ДПА и Българска телеграфна агенция. В седмичното си послание към дипломати в Женева Гебрейесус съобщи, че облекчаването на обществените и икономическите ограничавания би трябвало да се извърши доста внимателно. " Ако се направи прекомерно бързо, рискуваме ново експлоадиране на болест, което може да е още по-тежко от сегашната обстановка ", предизвести той. Ето и изискванията:

1. Правителствата би трябвало да се уверят, че епидемията от новия ковид е под надзор. Според новите насоки на СЗО това значи, че здравните управляващи би трябвало да знаят произхода на всеки обособен случай на заразяване и на всеки клъстър от инфектирани.

2. Националните здравни системи също по този начин би трябвало да могат да откриват, тестват, изолират и лекуват всеки нов заразил се човек, а всички неотдавнашни обществени контакти на всеки инфектиран би трябвало да бъдат проследени.

3. Страните, които желаят да облекчат рестриктивните мерки си, би трябвало да лимитират рисковете от заразяване в евентуални огнища като лечебни заведения и старешки домове.

4. Необходимо е да се вкарат превантивни ограничения на работните места, в учебните заведения и на други съществени места. Това включва физическо разграничаване, съблюдаване на хигиена и, по опция, премерване на температурата.

5. Страните би трябвало също по този начин да управляват риска от внасяне на инфектирани от чужбина, като засичат инфектираните пасажери и карантинират идващите от рискови страни.

6. Обществата да бъдат изцяло осведомени и ангажирани с приспособяването към новите правила на държание, с цел да се избегнат нови заразявания.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР