Шест партии влизат в новия парламент. Това сочи последното социологическо

...
Шест партии влизат в новия парламент. Това сочи последното социологическо
Коментари Харесай

Шест партии в новия парламент. Кои са те?

Шест партии влизат в новия парламент. Това сочи последното социологическо изследване на " Маркет Линкс ", направено по поръчка на бТВ и показано през днешния ден в утринния блок на малкия екран.

Прогнозите са, че ГЕРБ ще бъде първа политическа мощ, Българска социалистическа партия - втора. А ИТН ще изпревари Движение за права и свободи на третата позиция. След това се подреждат Демократична България и Изправи се.бг., заяви социологът Добромир Живков. Засега Обединените патриоти са на ръба и не е ясно ще минат ли 4-процентовата преграда. Според изследването гласоподавателите на ГЕРБ са мобилизирани и партията им получава 17,3% от всички гласове по отношение на 15,3% за Българска социалистическа партия.

Според Живков обаче би трябвало да се види готовността на Българска социалистическа партия да сплоти към себе си всички по-малки обединения. В противоположен случай може да се търси експертен кабинет.



Ние свикнахме малко или доста с ограниченията и обстановката се е нормализирала. Ковид надали ще попречи на гласуването, счита социологът. Той сподели, че 4 април също не е затруднение за хората, които желаят да гласоподават. 76% са безапелационни, че датата не е проблем. Социолозите обаче регистрират, че " политическият градус " е намалял. Сега към 50% заявяват подготвеност да гласоподават.

" Доверието на хората към институциите е извънредно ниско. Има доста тежка рецесия на доверието към институциите, това води до проблем в дълготраен проект ", изясни Живков.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР