Шест месеца след началото на руската инвазия в Украйна американският

...
Шест месеца след началото на руската инвазия в Украйна американският
Коментари Харесай

Новата помощ на САЩ за Украйна е послание до Путин

Шест месеца след началото на съветската инвазия в Украйна американският президент Джо Байдън заяви, че изпраща нова военна помощ на Киев от 2,98 милиарда $, която е за дълготрайно въоръжаване и образование на украинските военни, с цел да може украинската войска да увеличи боеспособността си за години напред, съобщи Асошиейтед прес. Общият размер на отпуснатата от Вашингтон военна помощ за Украйна в границите на ръководството на Байдън към този момент доближи 13,6 милиарда $ и включва 19 пакета от въоръжение, взети непосредствено от запасите на министерството на защитата.

Освен че дава дълготрайна помощ, която Киев може да употребява за бъдещите си отбранителни потребности, новият пакет има също по този начин за цел да увери украинските управляващи в готовността на Съединени американски щати да продължат да ги поддържат без значение от честите промени в хода на спора. " Съединени американски щати са ангажирани с поддръжката си за украинския народ, който продължава да се бори, с цел да отбрани своя суверенитет ", сподели Байдън.

Американският заместник-министър на защитата Колин Кал съобщи, че дълготрайната цел на договорите, чието осъществяване може да продължи сред една и три години, е да се изпрати ясно обръщение на съветския президент Владимир Путин.

" Неговата доктрина за успеха се основава на схващането, че той може да изчака всички. Може да изчака украинците, тъй като в един миг те ще се окажат изтощени и безсилни. Може да изчака и нас, тъй като счита, че ще пренасочим вниманието си в друга направления. Освен това той може да изчака и европейците поради високите цени на силата или нещо друго ", сподели Кал. " Така че сходни пакети са извънредно значими и индиректно опровергават теорията на Путин ", изясни той.

В отговор на журналистически въпрос за какво дълготрайният пакет не включва самолети Кал съобщи, че към този момент целите не включват нови изтребители. Той уточни, че Пентагонът се концентрира върху подобряването на създадените в Русия самолети, които Украйна сега употребява, в това число с оборудването им с високоскоростни противорадарни ракети, с които да се нападат системите за Противовъздушна отбрана на съперника. Той добави, че въпросът за даване на изтребители на Украйна остава отворен.

Във вторник генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг разяснява разширения обсег на новия пакет на Съединени американски щати и удостовери поддръжката на алианса за Украйна. " Зимата наближава и тя ще е тежка. Сега следим продължителна война на безсилие. Това е борба на волята, борба с логистичен темперамент. Ето за какво ние би трябвало да продължим да поддържаме Украйна в дълготраен проект, тъй че тя да надделее като суверенна и самостоятелна страна ", сподели още Столтенберг.

Съединени американски щати разискват и проекти, който ще разширят обсега на образованието на украински военни в чужбина, както и на военнослужещи от страните от източноевропейския и южноевропейския фланг на НАТО, най-силна застрашени от съветската експанзия,  отбелязва АП.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР