Шест години затвор е окончателната присъда за 25-годишния Алекс Димитров,

...
Шест години затвор е окончателната присъда за 25-годишния Алекс Димитров,
Коментари Харесай

Народът е бесен! 6 години ще лежи 25-г. Алекс, убил Валери Дъбов и посегнал на още 2 лица

Шест години затвор е окончателната присъда за 25-годишния Алекс Димитров, който умъртви Валери Дъбов в Кюстендил.
Преди дни Върховен касационен съд се произнесе с дефинитивно решение по делото за убийството на Валери Дъбов и опит за ликвидиране на още две лица в Кюстендил, предава 24 часа.
Скандалният случай бе от нощта на 17 февруари 2019 година Тогава в центъра на града поражда спор сред две компании. Алекс Димитров е намушкал с нож Валери Дъбов, който умира на място, и е направил опит за ликвидиране на С. К. и М. П.
На първа инстанция Окръжният съд в Кюстендил даде 19 година затвор за килъра. На втора инстанция обаче Софийският апелативен съд обаче понижи наказването на 6 година Това решение бе доказано и от Върховен касационен съд. Съдиите одобриха, че Алекс А. Димитров е работил при изискванията на неизбежна защита във връзка с потърпевшия М. П., заради което го оправдават напълно по тази част от обвиняването. По отношение на потърпевшите С. К. и Валери Дъбов, въззивната и касационната инстанция одобряват, че подсъдимият е работил при превишаване рамките на неизбежна защита, доколкото същият е възприел дейностите на тези потърпевши като директно, идно нахлуване, поставящо го във физическа заплаха. Предвид това, закононарушението е преквалифицирано като тенденциозен опит да умъртви повече от едно лице, при превишаване рамките на неизбежна защита. На подсъдимия е несъмнено наказване „ отнемане от независимост “ в размер на 5 години, което е увеличено с 1 година, заради предходно наказание, и окончателното наказване „ отнемане от независимост “ за период от 6 години, следва да бъде изтърпяно от А. А. Д. при първичен режим „ непоколебим “.
Решението на Върховен касационен съд е дефинитивно.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР